Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τρεις ανήλικες μαθήτριες εγκατέλειψαν τη Βρετανία, για να ενταχθούν στην ISIS

Τρεις ανήλικες μαθήτριες εγκατέλειψαν τη Βρετανία, για να ενταχθούν στην ISIS

Οι αρχές της Βρετανίας έχουν αποδυθεί εδώ και λίγα 24ωρα σε ένα ανελέητο κυνήγι, προκειμένου να εντοπίσουν τις τρεις έφηβες μαθήτριες -δύο βρετανικής και μια συριακής καταγωγής- οι οποίες πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταβούν στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό της ISIS.

Οι αρχές της Βρετανίας έχουν αποδυθεί εδώ και λίγα 24ωρα σε ένα ανελέητο κυνήγι προκειμένου να εντοπίσουν τις τρεις έφηβες μαθήτριες -δύο βρετανικής και μια συριακής καταγωγής- οι οποίες πιστεύεται ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταβούν στη Συρία και να πολεμήσουν στο πλευρό της ISIS.

Η 15χρονη Σαμίμα Μπεγκούμ, η 16χρονη Καντίζα Σουλτάνα και η τρίτη κοπέλα της παρέας, μια 15χρονη Σύρια, αναχώρησαν την Τρίτη το μεσημέρι από το λονδρέζικο αεροδρόμιο Γκάτγουικ με την πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών ΤΚ1966 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, όπου και προσγειώθηκαν στις 6.30 το απόγευμα.

Οι Αρχές θεωρούν πως η 16χρονη Σύρια -η οικογένεια της οποίας ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα στοιχεία της- ήταν σε επαφή με τους τζιχαντιστές, οι οποίοι τις παρέλαβαν από την Κωνσταντινούπολη και τις οδήγησαν στη βάση τους, στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Και οι τρεις κοπέλες ήταν μαθήτριες στο σχολείο Μπέθναλ Γκριν Ακάντεμι του ανατολικού Λονδίνου και τον τελευταίο καιρό είχαν θεαθεί να κάνουν διαρκώς παρέα μεταξύ τους, με την βρετανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (SO15) να θεωρεί πως η 15χρονη Σύρια ήταν αυτή που «προσηλύτισε» τις άλλες δυο συμμαθήτριες της στην τζιχάντ και τους «φύτεψε» την ιδέα να ενταχθούν στην ISIS.

Θεωρείται ότι ένα από τα 15χρονα κορίτσια ταξιδεύει με πλαστό διαβατήριο, πράγμα που κάνει ακόμα πιο έντονες τις υποψίες ότι οι ανήλικες έφυγαν για να καταταγούν στο σώμα τον τζιχαντιστών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, ενώ οι γονείς τους φαίνεται να έχουν χάσει τις ελπίδες τους.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό με μαθήτρια που έφυγε κρυφά από το σπίτι της για να μεταβεί στη Συρία και να πολεμήσει στο πλευρό των τζιχαντιστών: πριν λίγες εβδομάδες, μια 15χρονη από το Μπρίστολ πήγε στο σχολείο, αλλά δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι της.

Οι γονείς της μαθήτριας, που κατάγεται από τη Σομαλία, αλλά η ίδια και τα αδέλφια της έχουν βρετανική υπηκοότητα, κατήγγειλαν στην αστυνομία την εξαφάνιση της κόρης τους, με τις αρχές να θεωρούν ότι η κοπέλα είχε ως στόχο της να περάσει στη Συρία είτε για να ενταχθεί στην γυναικεία πτέρυγα της ISIS είτε προκειμένου να χρησιμεύσει ως «νύφη» για τους μαχητές της οργάνωσης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024