Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απάντηση Χ. Τσαβδάρη για την τεχνική συντήρηση ΤΑΧΙS και TAXISnet

Απάντηση Χ. Τσαβδάρη για την τεχνική συντήρηση ΤΑΧΙS και TAXISnet

Διευκρινίσεις επί δημοσιεύματος που υποστήριζε πως ΤΑΧΙS και TAXISnet λειτουργούν χωρίς σύμβαση τεχνικής συντήρησης προχώρησε ο απερχόμενος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Χάρης Τσαβδάρης.

Διευκρινίσεις επί δημοσιεύματος που υποστήριζε πως ΤΑΧΙS και TAXISnet λειτουργούν χωρίς σύμβαση τεχνικής συντήρησης προχώρησε σήμερα ο απερχόμενος επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Χάρης Τσαβδάρης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής το πληροφοριακό σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων βρίσκεται στον «αέρα», γιατί από τις 7 Φεβρουαρίου λειτουργεί χωρίς σύμβαση συντήρησης των βάσεων δεδομένων του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα: «Η ηγεσία -που παραμένει υπηρεσιακώς μέχρι και σήμερα- μπήκε σε μια διελκυστίνδα με την προμηθεύτρια εταιρεία, για τη μείωση του κόστους συντήρησης. Η προμηθεύτρια εταιρεία Oracle αρνήθηκε τη μείωση, με αποτέλεσμα από τις αρχές Φεβρουαρίου κι έπειτα, η λειτουργία των βάσεων δεδομένων να μη συνοδεύονται με σύμβαση υποστήριξης. Αναφερόμαστε στις βάσεις δεδομένων που από το 1997 και μετά στηρίζουν τη φορολογία εισοδήματος, τη φορολογία ακινήτων, τη διαχείριση του ΦΠΑ κ.λπ.».

Το δημοσίευμα αφού σημειώνει πως η τελευταία σύμβαση που είχε η ΓΓΠΣ με την εταιρεία Oracle είχε υπογραφεί τον Φεβρουάριο του 2013 και προέβλεπε την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης για ένα συν ένα έτος προσθέτει τα εξής: «Η διοίκηση της ΓΓΠΣ καθυστέρησε ν’ ασχοληθεί με το θέμα της νέας σύμβασης. Αρχισε ν’ ασχολείται με αυτή τον περασμένο Σεπτέμβριο και καθώς δεν προλάβαινε τη διενέργεια και κατακύρωση διαγωνισμού ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση με την προμηθεύτρια εταιρεία. Τόσο όμως η ηγεσία της Γραμματείας, όσο και η διοίκηση της Oracle, αμφότερες στύλωσαν τα πόδια, εμμένοντας στις θέσεις τους.

Κατά τον συντάκτη του άρθρου «τελικά ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Τσαβδάρης, λίγο πριν από τις εκλογές υποχώρησε και τελικά έστειλε την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού στη Διεύθυνση Προμηθειών του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, ακόμη και με τις καλύτερες προϋποθέσεις, μια σύμβαση υποστήριξης των βάσεων δεδομένων στα συστήματα TAXIS και TAXISnet, δεν θα υπάρξει πριν περάσουν έξι μήνες».

Ο κ. Τσαβδάρης απάντησε μέσω του λογαριασμού του στο facebook στην Καθημερινή υποστηρίζοντας τα εξής: «Το δημοσίευμα βρίθει από ανακρίβειες. Ούτε υποχώρηση υπήρξε ούτε διαπραγμάτευση ούτε τίποτα. Ο δημοσιογράφος δεν έκανε καν τον κόπο να με πάρει ένα τηλέφωνο να κάνει ρεπορτάζ.

»Η πραγματικότητα είναι μία και απλή: Η εταιρεία δεν μπόρεσε να αναπαράξει και να διορθώσει τα λάθη στο Ε9 που οδήγησαν σε διαρροή δεδομένων.

Και αν δεν διορθώσεις τα υπάρχοντα λάθη δεν έχει νόημα να ζητάς συντήρηση 800,000 εκ νέου. Πρώτα παρέχουμε σωστές υπηρεσίες στον πελάτη και μετά ζητάμε τα λεφτά του.

»Ορκίστηκα τα χρήματα του έλληνα φορολογούμενου να τα σέβομαι να τα τιμώ και να τα προστατεύω. Αυτό έκανα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024