Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παρέλυσε η Κωνσταντινούπολη λόγω του χιονιά

Παρέλυσε η Κωνσταντινούπολη λόγω του χιονιά

Τα σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν παραλύσει την πόλη από την Τρίτη. Σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χειρότερες που πλήττουν την περιοχή εδώ και 28 χρόνια σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έχουν σαρώσει την περιοχή από την Τρίτη το βράδυ, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις, ιδίως στο οδικό δίκτυο.

Τα σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές συνεχίστηκαν σήμερα, Πέμπτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, στην Κωνσταντινούπολη εξαιτίας των σφοδρών χιονοπτώσεων που έχουν παραλύσει την πόλη από την Τρίτη.

Η τουρκική αεροπορική εταιρεία Turkish Airlines (ΤΗΥ) ανακοίνωσε στον ιστότοπό της την ακύρωση όλων των πτήσεων εσωτερικού κατά τη διάρκεια της ημέρας από και προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης και τη ματαίωση περισσότερων από 200 πτήσεων εξωτερικού από και προς την πόλη.

Το Ατατούρκ έκλεισε προσωρινά το πρωί της Πέμπτης και ξανάνοιξε λίγες ώρες αργότερα.

Σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σε πολλές πτήσεις, οι ακυρώσεις αυτές μετέτρεψαν την ζώνη πτήσεων εξωτερικού σε έναν τεράστιο κοιτώνα όπου είχαν συνωστισθεί χιλιάδες επιβάτες που περίμεναν τις πτήσεις τους.

«Εμείς αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο χιονοπτώσεις… Όμως καταλαβαίνω, σε μια χώρα σαν αυτήν, είναι ασυνήθιστο» δήλωσε με απαισιοδοξία σουηδός επιβάτης μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Cihan.

«Όμως η ενημέρωση γίνεται πραγματικά με το σταγονόμετρο. Είναι δύσκολο με τα παιδιά, έχουμε κοιμηθεί εδώ, πεινάνε και είναι κουρασμένα» προσέθεσε ο ίδιος.

«Δεν είναι εύκολο να αλλάξουμε εισιτήρια και δεν μας δίνουν παρά ελάχιστες πληροφορίες», διαμαρτυρήθηκε ένας άλλος επιβάτης από τη Σουηδία που έχει εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Η THY ακύρωσε επίσης κάποια από τα δρομολόγιά της από το αεροδρόμιο Σαμπίχα Γκιοκτσέν στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Σφοδρές χιονοπτώσεις, οι χειρότερες που πλήττουν την περιοχή εδώ και 28 χρόνια σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έχουν σαρώσει την περιοχή από την Τρίτη το βράδυ, προκαλώντας χάος στις μετακινήσεις, ιδίως στο οδικό δίκτυο.

Πολλοί από τους κατοίκους της πόλης των 15 εκατομμυρίων αναγκάστηκαν να περπατήσουν για να πάνε στη δουλειά, εξαιτίας του χιονιού.

Η χιονοθύελλα είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν στην Κωνσταντινούπολη τα μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας, η οποία επρόκειτο να ταξιδέψει στην Αγγλία για τον αγώνα με τη Λίβερπουλ.

Το ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 70 εκατοστά σε ορισμένες συνοικίες της πόλης, όπου τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και την Πέμπτη -όπως και την Τετάρτη.

Κλειστά και τα στενά του Βοσπόρου, καθώς δεν πραγματοποιούνταν δρομολόγια το πρωί. Τουλάχιστον 13 τάνκερ είχαν εγκλωβιστεί είτε στην ευρωπαϊκή, είτε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους αύριο, Παρασκευή.

Οι παγωμένοι δρόμοι είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθούν περισσότερα από 800 ατυχήματα από την Τρίτη.

Σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Τουρκίας οι χιονοπτώσεις θα συνεχίσουν να πλήττουν την Κωνσταντινούπολη έως αύριο, Παρασκευή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024