Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απουσιάζει από την αποψινή ψηφοφορία (19:30) στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, γιατί, όπως εξηγεί, σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλει να καταψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δηλώνει ότι τιμά τον κ. Παυλόπουλο ως καθηγητή και ως δάσκαλο και πως πρόκειται για εξαίρετο νομικό με βαθιά επιστημονική κατάρτιση.

«Δεν έχω πειστεί, όμως, μέσα από την πολιτική του διαδρομή ότι είναι ο πιο κατάλληλος για πρόεδρος της Δημοκρατίας» σημειώνει στη σελίδα του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρει τρεις λόγους:

«Δεν αντιστάθηκε στις ‘ειρήνες’ του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008 και, τέλος, δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στην ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ επιθυμούσα» εξηγεί ο βουλευτής της ΝΔ.

Συμπληρώνει, επίσης, ότι πάντα πίστευε ότι στη δεδομένη χρονική συγκυρία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν καλύτερο να μην είναι πολιτικό πρόσωπο.

«Φοβάμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να επιλέξει μια σπουδαία Ελληνίδα ή έναν σπουδαίο Έλληνα από την κοινωνία των πολιτών για να σηματοδοτήσει, πράγματι, την ελπίδα ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην πατρίδα μας» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι δεδομένο ότι ο  Π.Παυλόπουλος θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα τον συγχαρώ, ελπίζοντας να διαψεύσει τις όποιες αμφιβολίες μου. Εύχομαι πραγματικά να είναι ένας πολύ καλός Πρόεδρος. Δεν θα προσέλθω στην ψηφοφορία γιατί σε προσωπικό επίπεδο δεν θέλω να τον καταψηφίσω» καταλήγει στη δήλωσή του Κυριάκος Μητσοτάκης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιο σας