Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βενιζέλος: Δεν διαχωρίζεται η δανειακή σύμβαση από το πρόγραμμα

Βενιζέλος: Δεν διαχωρίζεται η δανειακή σύμβαση από το πρόγραμμα

Δύο αλλαγές στη στάση της κυβέρνησης εντόπισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, η στάση της κυβέρνησης άλλαξε στο θέα του χρέους και στο θέμα της αποδοχής της δανειακής σύμβασης. Σε ερώτηση αν η δανειακή σύμβαση μπορεί να διαχωριστεί από το πρόγραμμα, ο κ. Βενιζέλος απάντησε «όχι».

Ενημέρωση σε βάθος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το αίτημα για επέκταση της δανειακής σύμβασης είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως ο ίδιος ανέφερε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου.

O κ. Βενιζέλος, ο οποίος, όπως είπε, μετέφερε στον πρωθυπουργό την εμπειρία του από τις διαπραγματεύσεις των προηγούμενων ετών, εστίασε σε δύο σημεία που εντοπίζει πως άλλαξε η στάση της κυβέρνησης σε σχέση με την προεκλογική περίοδο.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως έχει αλλάξει ριζικά η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με το χρέος, λέγοντας:

«Χαιρόμαστε που εγκατέλειψε τη θέση της για μονομερείς ενέργειες ή για σύγκληση ευρωπαϊκής διάσκεψης για το χρέος και υιοθέτησε τη δική μας λογική. Έχει υπάρξει, ήδη, ένα ‘κούρεμα’ και στο εξής μπορεί να υπάρξει και περισσότερη μείωση».

Η δεύτερη αλλαγή που είπε ότι «βλέπει» ο κ. Βενιζέλος είναι ότι, κατά την άποψή του, η κυβέρνηση έχει δεχθεί το πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, που παραπέμπει στο μνημόνιο και τις αξιολογήσεις, κάτι που είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας την παράτασή της έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Έδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου, για να δει πώς είναι η δανειακή σύμβαση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης οδηγεί αυτόματα σε σύγκληση του Eurogroup και σε περαιτέρω συζήτηση.

Σε ερώτηση για το αν η δανειακή σύμβαση μπορεί να διαχωριστεί από το πρόγραμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε «όχι» σημειώνοντας, όμως, ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης αφήνει περιθώριο για συζήτηση του προγράμματος.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι χάθηκε, ήδη, χρόνος με ανούσιες συζητήσεις για τις λέξεις (για το αν είναι παράταση της δανειακής σύμβασης ή όλου του προγράμματος) και ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε καταθέσει την πρόταση για προληπτική γραμμή στήριξης, προσθέτοντας ότι αν δεν θέλει η παρούσα κυβέρνηση ας μην το λέει προληπτική γραμμή στήριξης, ας το λέει πρόγραμμα- «γέφυρα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024