Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λήξη συναγερμού για το ύποπτο δέμα στην Κοπεγχάγη

Λήξη συναγερμού για το ύποπτο δέμα στην Κοπεγχάγη

Λήξη συναγερμού σήμανε στην Κοπεγχάγη, καθώς δεν βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στο δέμα που εντοπίστηκε έξω από την καφετέρια όπου έγινε η πρώτη αιματηρή επίθεση το Σάββατο. H περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν το πακέτο. Περίπου 25-30 αστυνομικοί μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά βρέθηκαν επί τόπου, ενώ στο σημείο έφτασε και ομάδα πυροτεχνουργών.

Λήξη συναγερμού σήμανε στην Κοπεγχάγη, καθώς δεν βρέθηκαν εκρηκτικές ύλες στο δέμα που εντοπίστηκε έξω από την καφετέρια όπου έγινε η πρώτη αιματηρή επίθεση το Σάββατο.

H περιοχή αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο για να ερευνήσουν το πακέτο. Περίπου 25-30 αστυνομικοί μαζί με εκπαιδευμένα σκυλιά βρέθηκαν επί τόπου, ενώ στο σημείο έφτασε και ομάδα πυροτεχνουργών.

Ο φερόμενος ως δράστης των δύο επιθέσεων έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά αργά το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο η πρωτεύουσα της Δανίας παραμένει σε υψηλή επιφυλακή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την πρωθυπουργό της Δανίας, Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τη διπλή επίθεση.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ προς τη Δανία και κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής με θέμα την αντιμετώπιση του βίαιου εξτρεμισμού, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Η πρώτη επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την ελευθερία του λόγου με αφορμή τα σκίτσα του Μωάμεθ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα άτομο και να τραυματιστούν τρεις αστυνομικοί.

Νεκρός από τα πυρά του ενόπλου έπεσε ο δανός ντοκιμαντερίστας, Φιν Νέργκααρντ.

Η εκδήλωση που μπήκε στο στόχαστρο γινόταν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο Krudttønden στο Έστερμπρο, βόρεια του κέντρου της πόλης, και είχε θέμα «Τέχνη, Βλασφημία και Ελευθερία της Έκφρασης».

Θεωρείται πιθανό πως στόχος ήταν ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, που ήταν παρών στην εκδήλωση και ήταν «πρωταγωνιστής» της υπόθεσης του 2007 με τα σκίτσα του Μωάμεθ στην Jyllands Posten. Ο Βιλκς έκτοτε, εξαιτίας απειλών για τη ζωή του, ζει υπό αστυνομική προστασία.

Λίγο αργότερα έπεσαν πυροβολισμοί και σε συναγωγή στην Κοπεγχάγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εβραίος και να τραυματιστούν άλλοι δύο αστυνομικοί.

Οι αρχές της χώρας άσκησαν ποινική δίωξη εις βάρος δύο ακόμα ατόμων σχετικά με τις δύο φονικές επιθέσεις στην Κοπεγχάγη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024