
Λευκωσία: Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της Ελλάδας
Aνησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις μετά το άκαρπο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης. «Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Aνησυχία και προβληματισμό για τις εξελίξεις μετά το άκαρπο Eurogroup για το ελληνικό ζήτημα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.
Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για την Ελλάδα.
«Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει τις πραγματικότητες και θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της. Η ευθύνη είναι πλέον στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης και αν η Αθήνα επιθυμεί παράταση του προγράμματος πρέπει να το ζητήσει τώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι το μόνο περιθώριο που υπάρχει για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος.
Ερωτηθείς για τη στάση που τήρησε ο ίδιος στο Eurogroup και αν ευσταθεί ότι η Ελλάδα έμεινε μόνη, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι δεν γνωρίζει ποιο είναι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης που πρέπει να στηρίξει η Κύπρος.
«Δεν είμαι βέβαιος ποιο είναι το αίτημα των ελληνικών αρχών» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και σημείωσε πως κατά την άποψή του, η στάση της Κύπρου δεν θα έκανε τη διαφορά.
Στο μεταξύ, ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου. Μιλώντας ενώπιον της Βουλής των Εφήβων, ο κ. Ομήρου τόνισε ότι η Ελλάδα δίνει τον αγώνα εκ μέρους όλων των Ευρωπαίων πολιτών για διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών.
Κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να τηρήσει τις αρχές της αλληλεγγύης, υποδεικνύοντας ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας με τελεσιγραφικό τρόπο.
Ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται για να διασφαλίσει συνθήκες γρήγορης εξόδου από την κρίση, τη λιτότητα, τη φτώχεια και τη μαζική μετανάστευση, κυρίως των νέων επιστημόνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φορολογικές δηλώσεις: Στις 16 Απριλίου η υποβολή των προσυμπληρωμένων
- Ουκρανική επίθεση στη Ρωσία με drones – Μία νεκρή, πέντε τραυματίες
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442