Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Goldman Sachs: Κρίσιμη για την Ελλάδα η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Τετάρτη

Στην κρισιμότητα της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΚΤ την Τετάρτη για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA εστιάζει ανάλυση της Goldman Sachs που σχολιάζει το αποτέλεσμα του Eurogroup. Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί κάποια διευκόλυνση (accommodation) που θα επιτρέψει τελικώς τη συμφωνία, ωστόσο αναφέρει πως η πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου χωρίς νέα συμφωνία έχει αυξηθεί.

Στην κρισιμότητα της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Τετάρτη για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών από τον ELA εστιάζει ανάλυση της Goldman Sachs που σχολιάζει το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup.

Η επενδυτική τράπεζα σημειώνει πως βασικό της σενάριο παραμένει ότι θα βρεθεί κάποια διευκόλυνση (accommodation) που θα επιτρέψει τελικώς τη συμφωνία, ωστόσο αναφέρει πως η πιθανότητα το ελληνικό πρόγραμμα να λήξει στις 28 Φεβρουαρίου χωρίς νέα συμφωνία έχει αυξηθεί.

Η Goldman Sachs εστιάζει στο γεγονός ότι μετά το τέλος της συνάντησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε για πρώτη φορά δημοσίως ότι ήταν διατεθειμένος να ζητήσει παράταση του υφιστάμενου προγράμματος για την κάλυψη των άμεσων υποχρεώσεων της χώρας, αλλά όχι με τους όρους στους οποίους επέμεινε το Eurogroup.

Η GS σημειώνει πως οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να εξαρτώνται από τη «διευκόλυνση» της ΕΚΤ ως προς την ενίσχυση της ρευστότητας τους από την Τράπεζα της Ελλάδας (ELA). «Αναμένουμε αυτό να συνεχιστεί, εκτός αν έχει ληφθεί πολιτική απόφαση να προχωρήσει σε Grexit», τονίζει η έκθεση και εστιάζει στην κρισιμότητα του αυριανού Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Θ.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024