ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Η Ελλάδα ζητά «απίστευτες χάρες»
Χειρότερη από την αναμενόμενη χαρακτήρισε την κατάσταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σκικλούνα, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ζητά «απίστευτες χάρες». Θύμισε ότι η Μάλτα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό δανείζοντας 200 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ της χώρας.
Χειρότερη από την αναμενόμενη χαρακτήρισε σήμερα Δευτέρα την κατάσταση γύρω από το ελληνικό πρόγραμμα ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας, Έντουαρντ Σκικλούνα, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα ζητά «απίστευτες χάρες».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας κατά την τοποθέτησή του στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου, ο Σκικλούνα είχε ζητήσει πριν δοθούν παραχωρήσεις στην Ελλάδα να παρασχεθούν διασφαλίσεις ότι το ελληνικό χρέος που διακρατά η ζώνη του ευρώ θα εξοφληθεί στο ακέραιο.
Ο ίδιος είχε υπογραμμίσει πως στην ώρα της ανάγκης η Μάλτα εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό δανείζοντας 200 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 2,4% του ΑΕΠ της χώρας.
Ο Σκικλούνα τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα με ευελιξία και υπέρ της φιλικής προς την ανάπτυξη δημοσιονομικής εξυγίανσης, ωστόσο τόνισε πως θα πρέπει να ακολουθηθούν οι σημερινές δομές και κανόνες με πνεύμα αλληλεγγύης και αποφυγής της αντιπαράθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θρίλερ στην Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της – Πατημασιές με αίματα στον χώρο
- Νέες ταινίες: Ο σκοτεινός κόσμος του Ρομπέν των Δασών
- Στην Τουρκία βγάζουν στη σέντρα συμφωνία του Οσμάν με την Εφές
- Ιράν: Ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα της σορού του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Έξι ημέρες θα διαρκέσουν οι τελετές μνήμης
- Αυτά είναι τα προσόντα που αναζητούν οι εργοδότες στην εποχή της ΑΙ
- Φάρσα είναι το επιτελείο «εθνικής ασφάλειας» της κυβέρνησης της ΝΔ – τουλάχιστον στο «τριψήφιο» υπάρχει αναγνώριση κλήσης;
- 250 χρόνια ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο, ο Τραμπ και η δύσκολη «εξίσωση» της διάκρισης των εξουσιών
- Συνταγή: Παραδοσιακό μπριάμ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442