Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πανούσης: Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν, θέλουμε μόνο λίγες μέρες

Πανούσης: Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν, θέλουμε μόνο λίγες μέρες

«Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Ήρθα να εκφράσω την ντροπή μου. Τα κέντρα κράτησης τελειώνουν. Το είπαμε πριν από τις εκλογές, το είπαμε και στη Βουλή ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Θέλουμε μόνο λίγες μέρες» δήλωσε το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα.

Το μέτρο της κατάργησης θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, αφού ξεκαθαριστούν οι αρμοδιότητες μεταξύ των υπουργείων Μεταναστευτικής Πολιτικής και Δημόσιας Τάξης.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κράτησης, ανέφερε: «Ήρθα να εκφράσω την λύπη και την θλίψη του υπουργείου και της κυβέρνησης. Όμως τώρα εκφράζω την ντροπή μου, όχι ως υπουργού, αλλά ως ανθρώπου, ως εκπροσώπου ενός πολιτισμού. Δεν είναι εικόνα μιας ευρωπαϊκής χώρας και μιας χώρας που σέβεται τον άνθρωπο» τόνισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε εκεί ύστερα από την αναστάτωση που προκλήθηκε με την αυτοκτονία ενός πακιστανού μετανάστη το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Αμυγδαλέζα βρέθηκε και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ. Η βουλευτής Β’ Αθηνών, Βασιλική Κατριβάνου είχε κάνει τηλεφωνικό διάβημα στον κ. Πανούση και στον υπεύθυνο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, ζητώντας να μην ασκηθεί βία.

Η κ. Κατριβάνου σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί λύση στο θέμα, ζητώντας να γίνουν άμεσες ενέργειες τις οποίες συνόψισε στα εξής: να αποτραπεί άλλη αυτοκτονία με τον εξανθρωπισμό των συνθηκών κράτησης, να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα οι ασθενείς, οι αιτούντες άσυλο και να τεθεί το θέμα των ανηλίκων καθώς χρειάζεται να δημιουργηθούν δομές υποδοχές.

Και κατέληξε στο να ισχύσει η δέσμευση της κυβέρνησης να κλείσει το Κέντρο Κράτησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024