«Δεν με εκφράζει» το σκίτσο με τον Σόιμπλε ναζί, λέει ο Αλέξης Τσίπρας
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Γερμανία το σκίτσο της Αυγής με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παραπομπές στους ναζί, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε γερμανικό περιοδικό πως η γελοιογραφία «δεν τον εκφράζει». Ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε το σεβασμό του στην καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σκίτσο «ατυχές».
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στη Γερμανία το σκίτσο της Αυγής με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και παραπομπές στους ναζί, ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε γερμανικό περιοδικό πως η γελοιογραφία «δεν τον εκφράζει».
Σε δηλώσεις του στο γερμανικό Stern, όπως ανέφερε στο twitter ο εκδότης του περιοδικού Αντρέας Πέτσολντ, ο έλληνας πρωθυπουργός πήρε θέση για το ζήτημα, το οποίο έχει τύχει εκτενούς αναφοράς στη Γερμανία.
«Αυτή δεν είναι η θέση μου» είπε σχετικά με τη γελοιογραφία. Ο Αλ.Τσίπρας σημείωσε το σεβασμό του στην καλλιτεχνική ελευθερία, αλλά χαρακτήρισε το συγκεκριμένο σκίτσο «ατυχές». «Δεν το συμμερίζομαι» ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός.
Η δημοσίευση του σκίτσου στην εφημερίδα, η οποία τα γερμανικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ως «εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ», είχε προκαλέσει αντιδράσεις.
Ο εκπρόσωπος του Β.Σόιμπλε, Μάρτιν Γέγκερ, είχε αναφέρει πως «αυτό το σκίτσο είναι απεχθές, και ο σκιτσογράφος του θα έπρεπε να ντρέπεται». «Ναι, υπάρχει ελευθερία έκφρασης, και αυτήν επικαλούμαι και εγώ για τον εαυτό μου» είχε πει ο Γέγκερ.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου