Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
in.gr

Ο Ραχόι… έκοψε τον Τσίπρα από τη δική του φωτογραφία της Συνόδου

Αν κρίνει κανείς από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρώτη του συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής, η γνωριμία του ιδιαίτερα με τον ισπανό πρωθυπουργό πρέπει να ήταν η πιο άβολη: «Τον είδα λίγο ανήσυχο» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, αποδίδοντας σε εσωτερικά ζητήματα την αρνητική στάση «κάποιων» κυβερνήσεων. Σε μία... «αβλεψία» του στη συνέχεια, το ισπανικό πρωθυπουργικό γραφείο ανάρτησε την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου στην οποία έλειπαν οι ακριανοί πρωθυπουργοί -«ατυχώς», ο χώρος τελείωνε πριν τον Αλέξη Τσίπρα.

Αν κρίνει κανείς από τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μετά την πρώτη του συμμετοχή στη Σύνοδο Κορυφής, η γνωριμία του ιδιαίτερα με τον ισπανό πρωθυπουργό πρέπει να ήταν η πιο άβολη: «Τον είδα λίγο ανήσυχο» είπε ο έλληνας πρωθυπουργός, αποδίδοντας σε εσωτερικά ζητήματα την αρνητική στάση «κάποιων» κυβερνήσεων.

Σε μία… «αβλεψία» του στη συνέχεια, το ισπανικό πρωθυπουργικό γραφείο ανάρτησε την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου στην οποία δυστυχώς δεν χωρούσαν οι ακριανοί πρωθυπουργοί.

Ατυχώς, ο χώρος τελείωνε πριν τον Αλέξη Τσίπρα…

Ακόμη και εάν η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ γινόταν σε συνθήκες πολέμου, κατάρρευσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος ή κάποιας τεράστιας καταστροφής, η συνάντηση των «28» θα ξεκινούσε και τότε όπως πάντα: Με την οικογενειακή φωτογραφία των ευρωπαίων ηγετών -οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται.

Αυτό έγινε και την Πέμπτη, και ήταν η πρώτη φορά που στη φωτογραφία βρισκόταν ο Αλέξης Τσίπρας. Το επιτελείο του ανάρτησε στο Twitter του μάλιστα τη φωτογραφία με την επισήμανση πως είναι «η πρώτη φορά που η ευρωπαϊκή Αριστερά εκπροσωπείται στη Σύνοδο».

Η φωτογραφία ήταν ολόκληρη και χωρούσαν όλοι και όλα: Οι δύο σειρές ηγετών, η εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής Φ.Μογκερίνι, οι σημαίες που τους πλαισίωναν, η άκρη του βάθρου.

Διαφορετική άποψη για το πώς πρέπει να «κόβεται» μία φωτογραφία είχε το επιτελείο του ισπανού πρωθυπουργού. Στο Twitter του Ραχόι, αναρτήθηκε η οικογενειακή φωτογραφία καδραρισμένη περισσότερο γύρω από το κέντρο, αλλά ήταν κρίμα που δεν χωρούσαν όλοι.

Συγκεκριμένα, από τα αριστερά δεν χωρούσαν η Μογκερίνι, ο ιταλός Ρέντσι, ο εσθονός Ρόιβας, ο μαλτέζος Μουσκάτ και ίσα που χωρούσε το μισό πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα. Προς τα δεξιά, η φωτογραφία έδειχνε μέχρι τον βρετανό Κάμερον.

Η ισπανική κεντροδεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι (Λαϊκό Κόμμα, PP) έχει δείξει σχετικά ψυχρή στάση απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστοι αμφισβητούν ότι αυτό ξεκινά από τις δυναμικές στην ίδια τη Μαδρίτη: Στην Ευρώπη, το κόμμα που μοιάζει περισσότερο από κάθε άλλο με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το νευότευκτο Podemos, το οποίο και απειλεί το PP στις εκλογές που θα γίνουν προς το τέλος του χρόνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024