Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Prologue Avant Concept: Η πρακτική διάσταση του μέλλοντος

Audi Prologue Avant Concept: Η πρακτική διάσταση του μέλλοντος

Η γερμανική φίρμα προετοιμάζει για την προσεχή ελβετική έκθεση την Avant εκδοχή του επιβλητικού της concept car Prologue, σκιαγραφώντας το δυναμικότερο σχεδιαστικό μέλλον των πρακτικότερων εκδόσεων μοντέλων της.


Έχοντας ήδη παρουσιάσει δύο διαφορετικές εκδοχές του επιβλητικού της concept car, Prologue (μία ως πανίσχυρου σπορ coupe και μία ως coupe με plug-in υβριδικό σύνολο και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης στις εκθέσεις του Los Angeles και στο Consumer Electronics Show στο Las Vegas, αντίστοιχα) η γερμανική φίρμα ετοιμάζει το επόμενο κεφάλαιο του… προλόγου που θα διαμορφώσει το σχεδιαστικό της μέλλον, δίνοντας παράλληλα, το στίγμα της εξέλιξης σε κάθε επίπεδο.

Η επόμενη ενσάρκωσή του -με τα διακριτικά Avant αυτή τη φορά-θα γίνει από το «floor» της διεθνούς ελβετικής έκθεσης αυτοκινήτου στις αρχές Μαρτίου και υπόσχεται να έχει πρακτικό χαρακτήρα αποτελώντας προοίμιο για την πιο δυναμική σχεδιαστική προσέγγιση της Audi στις Avant εκδόσεις μοντέλων όπως τα Α6, Α7 και το Α8.

Παράλληλα, οι συνεχείς επανεμφανίσεις του, φαίνεται να ενισχύουν την εκδοχή της προσθήκης ενός ακόμα μεγαλύτερου και πολυτελέστερου μοντέλου στην γκάμα το οποίο θα φορέσει τα διακριτικά Α9 και θα προσφέρει μια πλήρη γκάμα εκδόσεων.

Όπως και να έχει, το δεδομένο είναι ότι το Prologue Avant θα ακολουθήσει μια ριζοσπαστικά επιθετική προσέγγιση σε ό,τι αφορά τη σχεδίαση των πρακτικότερων εκδόσεων, με τις υποδείξεις και του νέου επικεφαλής σχεδίασης της Audi, Marc Lichte, που φαίνεται να επιθυμεί να καταργήσει το συμβιβασμό που προϋποθέτει η επιπλέον πρακτικότητα σε αισθητικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά ορισμένα από τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του νέου concept car, αρχικά, το τετράθυρο Prologue Avant αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις από τα 5,1 μέτρα μήκους και 1,95 μ. πλάτους του δίθυρου coupe Prologue.

Την εικόνα του, ωστόσο, θα χαρακτηρίζουν μιας ίδιας λογικής εξαγωνική γρίλια που θα πλαισιώνεται από matrix LED φωτιστικά σώματα και θηριώδεις εισαγωγές αέρα. Προχωρώντας προς τα πίσω εκτός από τους τροχούς των 22 ιντσών που φιλοξενούνται σε εξίσου επιβλητικούς θόλους το στίγμα δίνει η σχεδίαση του πίσω τμήματος που προσομοιάζει περισσότερο σε ένα τετράθυρο δυναμικό coupe παρά σε ένα τυπικό station wagon.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες που να αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Audi Prologue Avant, ωστόσο το πιθανότερο είναι να ακολουθήσει το παράδειγμα του concept car που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Los Angeles, το Νοέμβριο του 2014.

Αυτό συνεπάγεται την παρουσία ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου V8 με χωρητικότητα 4,0 λίτρων και απόδοση 605 ίππων και 750 Nm ροπής, ικανού να επιταχύνει το Αudi Prologue Avant από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα.

Παρά τη γενναιόδωρη ισχύ, η παρουσία ενός εξελιγμένου συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση, θα περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε 199 γρ./χλμ.

Σε ό,τι αφορά το εσωτερικό, αναμένεται να κυριαρχήσει η μινιμαλιστική προσέγγιση με τη συνδρομή περισσότερων από μίας οθονών αφής οι οποίες θα αντικαταστήσουν όλους τους συμβατικούς διακόπτες, προς όφελος περισσότερης εργονομίας.

Auto Express

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024