Spiegel: H Mέρκελ μελετά συμβιβασμό με την Ελλάδα
Την εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ έκανε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας διατυπώνει το Spiegel, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ. «Η Μέρκελ μελετά τον συμβιβασμό με την Ελλάδα» είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου.
Την εκτίμηση ότι η καγκελάριος Μέρκελ έκανε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας διατυπώνει το Spiegel, ερμηνεύοντας τις δηλώσεις που έκανε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η κ. Μέρκελ.
Πάντως, η ίδια έσπευσε να υπενθυμίζει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων.
«’Εχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας» σημείωσε χαρακτηριστικά η καγκελάριος.
Στην ηλεκτρονική του έκδοση αναφέρεται αναλυτικά στα όσα έγιναν το προηγούμενο βράδι στη συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση.
Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».
Το περιοδικό σημειώνει και τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.
Μεταφέρει, ωστόσο, κλείνοντας, την τοποθέτηση του επικεφαλής της Bundesbank, Γ.Βάιντμαν, από ομιλία του στο Λονδίνο: «Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται στήριξη, αλλά αυτή η στήριξη θα έρθει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «Evita» του Τζέιμι Λόιντ με τη Ρέιτσελ Ζέγκλερ ταξιδεύει στο Μπρόντγουεϊ
- Πρωτομαγιά: Η πρώτη κατάθεση στεφάνων στο Σκοπευτήριο Καισαριανής από συνδικάτα και φορείς
- Αυστραλία: Επεισόδια έξω από νοσοκομείο που κρατείται 47χρονος για τη δολοφονία 5χρονης
- Τσουκαλάς για Πρωτομαγιά: Η μείωση των ωρών εργασίας μπορεί να γίνει εργαλείο αναδιανομής
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ στον πρώτο τελικό του πρωταθλήματος χάντμπολ
- Αιματηρό επεισόδιο στο Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο άνδρας μετά από καβγά – Μία σύλληψη
- Γιάννης Ρίτσος: Γραφή τυφλού
- Έλενα Παπαρίζου – Τάκης Ζαχαράτος: Πώς αποχαιρέτησαν το ΝΟΧ όπου εμφανίζονταν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442