Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία και τρομοκρατία στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Ουκρανία και τρομοκρατία στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Λίγες μόνο ώρες μετά την επιτυχή κατάληξη των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της τετραμερούς (Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία) για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ, συνεδριάζει η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Προσκεκλημένος στις Βρυξέλλες ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται επίσης το θέμα της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, καθώς και ζητήματα που αφορούν την οικονομική και νομισματική ένωση. Παρθενική εμφάνιση για τον Αλέξη Τσίπρα.

Λίγες μόνο ώρες μετά την επιτυχή κατάληξη των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της τετραμερούς (Ρωσία, Ουκρανία, Γερμανία, Γαλλία) για την ουκρανική κρίση στο Μινσκ, συνεδριάζει η άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ. Στις Βρυξέλλες έχει προσκληθεί ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Λόγω των μαραθώνιων διαβουλεύσεων στο Μινσκ που ολοκληρώθηκαν αργά το πρωί της Πέμπτης, αναμένεται καθυστέρηση στην άφιξη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Οι εργασίες της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να αρχίσουν στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Στην ατζέντα της Συνόδου βρίσκεται επίσης το θέμα της τρομοκρατίας, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, με ζητούμενο τη στενότερη και εντατικότερη συνεργασία των χωρών – μελών της ΕΕ.

Παράλληλα, στο άτυπο συμβούλιο θα συζητηθούν και θέματα που αφορούν την οικονομική και νομισματική ένωση, με στόχο να βελτιωθεί ο οικονομικός συντονισμός και η ομαλή λειτουργία της ένωσης.

Δεν αποκλείεται, δε, να υπάρξει μνεία και για το ζήτημα των διαπραγματεύσεων της Ελλάδας με τους εταίρους για την επίτευξη συναινετικής λύσης στο θέμα του προγράμματος οικονομικής στήριξης.

Το κλίμα δεν αναμένεται να είναι θετικό δεδομένου ότι το έκτακτο Eurogroup, που ασχολήθηκε με το ζήτημα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης χωρίς την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, καθώς η ελληνική κυβέρνηση διαφώνησε στην αναφορά «παράταση» του μνημονίου.

Στη Σύνοδο Κορυφής κάνει την παρθενική του εμφάνιση ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η παρέμβαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τόσο σε ό,τι αφορά τις διαβουλεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, όσο και για το ζήτημα της ουκρανικής κρίσης, για το οποίο η Αθήνα έχει δραστηριοποιηθεί έντονα από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων της νέας κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει σειρά επαφών στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, ενώ δεν αποκλείεται να έχει και ένα μη προγραμματισμένο τετ -α- τετ με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ. Παρακολουθήστε live στις 17:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λαμία – ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των play offs της Stoiximan Superleague. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024