Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια έως 2 δισ. δολάρια στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια έως 2 δισ. δολάρια στην Ουκρανία

H Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει έως 2 δισ. δολάρια προς την Ουκρανία. Η βοήθεια θα προέλθει από ένα «μείγμα οικονομικών εργαλείων» και θα επικεντρωθεί στους άπορους και τις «σημαντικές» μεταρρυθμίσεις που το Κίεβο πρέπει να εφαρμόσει στους τομείς της ενέργειας και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

H Παγκόσμια Τράπεζα δεσμεύτηκε να εκταμιεύσει έως 2 δισ. δολάρια προς την Ουκρανία στο πλαίσιο του προγράμματος διεθνούς βοήθειας ύψους 40 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ για το Κίεβο.

«Η Παγκόσμια Τράπεζα είναι έτοιμη να δεσμευτεί (να καταβάλει) έως και 2 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2015 προκειμένου να υποστηρίξει τον ουκρανικό λαό ενώπιον των υπαρχουσών οικονομικών προκλήσεων, οικονομικών και γεωπολιτικών» δήλωσε ο πρόεδρος Τζιμ Γιονγκ Κιμ σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε.

Η Τράπεζα, που αναμένεται να εγκρίνει ανά περίπτωση τις όποιες εκταμιεύσεις προς το Κίεβο, δεν διευκρίνισε λεπτομερώς εάν η βοήθειά της θα χορηγηθεί υπό τη μορφή μιας απευθείας χρηματοπιστωτικής στήριξης ή της χρηματοδότησης αναπτυξιακών σχεδίων και υποδομών.

Η βοήθεια θα προέλθει από ένα «μείγμα οικονομικών εργαλείων» και θα επικεντρωθεί στους άπορους και τις «σημαντικές» μεταρρυθμίσεις που το Κίεβο πρέπει να εφαρμόσει στους τομείς της ενέργειας και της μάχης για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σημειώνει η Τράπεζα στο δελτίο τύπου.

Αυτά τα 2 δισ. δολάρια αναμένεται να συμπεριληφθούν στο γενικό πρόγραμμα βοήθειας ύψους 40 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε νωρίτερα το ΔΝΤ, το οποίο εμφανίστηκε διατεθειμένο να συμμετάσχει με το ποσό των 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 4 ετών.

Το υπόλοιπο της βοήθειας θα προέλθει από διμερή δάνεια και μία απόσβεση του χρέους των ιδιωτών πιστωτών της Ουκρανίας, που τελεί αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024