Δυνατό ξεκίνημα για το νέο premium επταθέσιο SUV της Volvo το οποίο μετράει ήδη πάνω από 16.000 παραγγελίες πριν καν εμφανιστεί στις ανά τον κόσμο αντιπροσωπείες της φίρμας.

«Τα μεγέθη είναι πολύ ενθαρρυντικά και δείχνουν ότι στο αγοραστικό κοινό αρέσει αυτό που βλέπουν στο νέο XC90» αναφέρει ο επικεφαλής της σουηδικής φίρμας, Hakan Samuelsson, τονίζοντας ότι: «το νέο XC90 αντιπροσωπεύει τη νέα Volvo Cars και είναι το πρώτο μιας σειράς νέων αυτοκινήτων που θα έρθουν, καθώς θα ανανεώσουμε όλη την προϊοντική μας γκάμα μέσα στα επόμενα χρόνια».

Το νέο XC90 αποτελεί ένα «νέο κεφάλαιο» στην ιστορία της φίρμας όπως το χαρακτηρίζει η Volvo, αποτελώντας πυξίδα για το σχεδιαστικό προσανατολισμό του μέλλοντος ενώ αξιοποιεί την νέα αρχιτεκτονική των Σουηδών Scalable Product Architure σε συνδυασμό με τους νέας γενιάς αποδοτικούς κινητήρες Drive-E, ενώ παράλληλα ενσωματώνει την αιχμή της τεχνολογίας της Volvo σε επίπεδο ασφάλειας, άνεσης αλλά και gadget εξοπλισμού.

Παράλληλα με την πρώιμη επιτυχία του νέου XC90, ιδιαίτερα δημοφιλές αποδεικνύεται και το γνώριμο ΧC60 το οποίο με βάση τα στοιχεία των ανεξάρτητων HIS Automotive/Polk αναδείχθηκε ως το πλέον δημοφιλές premium μεσαίο SUV στην Ευρώπη.

Αναλυτικότερα, το XC60 που αποτελεί το πλέον δημοφιλές μοντέλο της Volvo από το 2009, κατέγραψε στην ευρωπαϊκή επικράτεια για το 2014 συνολικά 70.257 μονάδες πωλήσεων, μέγεθος υψηλότερο από οποιοδήποτε premium ανταγωνιστικό μοντέλο.

Αντιστοίχως εντυπωσιακή είναι και η συνολική πορεία του XC60 το οποίο πρωτολανσαρίστηκε το 2008. Ήδη από τον Απρίλιο του 2014 οι συνολικές του πωλήσεις έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, ενώ για την περσινή χρονιά κατέγραψε τον αριθμό ρεκόρ πωλήσεων των 136.993 μονάδων.

Όπως σημειώνουν οι Σουηδοί οι επιδόσεις του XC60 οι οποίες καταρρίπτουν συνεχώς νέα ρεκόρ αποτελούν δείκτη της ανάπτυξης και της δυναμικής της Volvo επισημαίνοντας ότι η συνεχής βελτίωση των μεγεθών πωλήσεων ενός μοντέλου κάθε χρόνο που περνάει από το λανσάρισμα του είναι από μόνο του ένα ορόσημο που δεν συναντάται συχνά στη βιομηχανία του αυτοκινήτου.

auto.in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο