Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλβανία: Βόμβες με στόχο την μάχη εναντίον της διαφθοράς

Αλβανία: Βόμβες με στόχο την μάχη εναντίον της διαφθοράς

Την οργή της αλβανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει δύο βομβιστικές επιθέσεις στα Τίρανα που φαίνεται ότι ήθελαν να στείλουν «μήνυμα» σε αξιωματούχους που πρωτοστατούν στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Ο πρόεδρος της χώρας κάλεσε να βρεθούν και να συλληφθούν άμεσα οι δράστες, ενώ σε ανάλογους τόνους αντέδρασαν και οι αποστολές της ΕΕ και του ΟΑΣΕ στην Αλβανία.

Την οργή της αλβανικής κυβέρνησης έχουν προκαλέσει δύο βομβιστικές επιθέσεις στα Τίρανα που φαίνεται ότι ήθελαν να στείλουν «μήνυμα» σε αξιωματούχους που πρωτοστατούν στη μάχη για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Την Τρίτη, σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στα Τίρανα: Μία στο φαρμακείο του πατέρα του υπουργού Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι και μία έξω από το διαμέρισμα ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας. Δεν υπήρξαν τραυματίες.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα μίλησε για «τρομοκρατική ενέργεια εναντίον του Σαμίρ Ταχίρι» ενώ ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ιλίρ Μέτα εξέφρασε τη στήριξή του στον υπουργό Εσωτερικών και το έργο που επιτελεί, καθώς και σε όλα τα όργανα που ασχολούνται με την εφαρμογή του νόμου.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μπ.Νισάνι, κάλεσε να βρεθούν και να συλληφθούν άμεσα οι δράστες.

Από την πλευρά της, η αποστολή της ΕΕ στη χώρα ανέφερε: «Υπογραμμίζουμε την ισχυρή στήριξή μας στην επιβολή της έννομης τάξης, χωρίς συμβιβασμούς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και αναμένουμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να ενωθούν στη στήριξη αυτού του στόχου».

«Αναμένουμε υπεύθυνη συμπεριφορά και διάλογο, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ζητήματα της έννομης τάξης, από όλους όσοι συμμετέχουν στη δημόσια ζωή, προς το εθνικό συμφέρον της Αλβανίας» κατέληξε.

Στους ίδιους τόνους και η ανακοίνωση της αποστολής του ΟΑΣΕ στα Τίρανα: «Καταδικάζουμε με τον πλέον σθεναρό τρόπο όλες τις πράξεις βίας. Τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποφύγουν την πολιτικοποίηση των σημερινών επιθέσεων και να δώσουν στους σχετικούς θεσμούς τον απαραίτητο «χώρο» να ερευνήσουν τις πράξεις αυτές, να εντοπίσουν και να ασκήσουν διώξεις κατά των υπευθύνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος: Κρίσιμη «μάχη» στον Πειραιά, με «φόντο» το Final-4!

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την πανίσχυρη και αήττητη Φερεντσβάρος, την οποία υποδέχεται στο Παπαστράτειο κολυμβητήριο, για την κρίσιμη 4η αγωνιστική των προημιτελικών ομίλων του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024