Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος τονίζει ο Δημ.Μάρδας
Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2104, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο όπως είπε «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε».
Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2104, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο όπως είπε «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε».
Αναφέρθηκε μάλιστα σε μελέτη του Ινστιτούτου Levy που προβλέπει ότι το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015 διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί, αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματα της είναι ψευδή ή αληθή.
Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα τα οποία όπως είπε δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν.
Σχετικά πάντως με τα bonus σε εφοριακούς υπήρξε διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που τονίζει ότι αυτό που εξετάζεται είναι να δίνεται πριμ σε ελεγκτές μόνο επί των προστίμων που εισπράττονται από το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Μάρδας επανέλαβε την εκτίμηση του ότι από τη σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ο κ. Μάρδας ανέφερε ακόμη ότι προχώρα στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442