Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος τονίζει ο Δημ.Μάρδας
Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2104, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο όπως είπε «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε».
Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος το 2104, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο όπως είπε «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε».
Αναφέρθηκε μάλιστα σε μελέτη του Ινστιτούτου Levy που προβλέπει ότι το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015 διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί, αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματα της είναι ψευδή ή αληθή.
Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα τα οποία όπως είπε δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν.
Σχετικά πάντως με τα bonus σε εφοριακούς υπήρξε διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο Οικονομικών που τονίζει ότι αυτό που εξετάζεται είναι να δίνεται πριμ σε ελεγκτές μόνο επί των προστίμων που εισπράττονται από το λαθρεμπόριο καυσίμων.
Ο κ. Μάρδας επανέλαβε την εκτίμηση του ότι από τη σύλληψη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ο κ. Μάρδας ανέφερε ακόμη ότι προχώρα στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Akylas: «Γιατί ζήτησα συγγνώμη για τη Eurovision»
- Μερτς: Προτείνει να δοθεί στην Ουκρανία καθεστώς «συνδεδεμένου μέλους» με την ΕΕ πριν από την πλήρη ένταξή της
- Απίστευτo: Ο Νεϊμάρ κλήθηκε στο Μουντιάλ και τραυματίστηκε!
- Ρόδος: Τι είπε στην απολογία του ο 44χρονος για το τροχαίο με τις δύο νεκρές
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442