Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Γαλλία: Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ για βρέφη που μπερδεύτηκαν σε μαιευτήριο

Δικαστήριο της Γαλλίας επέβαλε σε μαιευτήριο την καταβολή αποζημίωσης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στις οικογένειες δύο νεαρών γυναικών, οι οποίες μετά τη γέννησή τους και τη νοσηλεία τους στην ίδια θερμοκοιτίδα δόθηκαν από λάθος η μία στους βιολογικούς γονείς της άλλης. Το λάθος ανακαλύφθηκε δέκα χρόνια μετά, όμως καμία από τις δύο οικογένειες δεν ήθελε να «ανταλλάξει» και πάλι το παιδί της.

Δικαστήριο στην πόλη Γκρας της Γαλλίας επέβαλε σε μαιευτήριο την καταβολή αποζημίωσης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ στις οικογένειες δύο νεαρών γυναικών, οι οποίες μετά τη γέννησή τους και τη νοσηλεία τους στην ίδια θερμοκοιτίδα δόθηκαν από λάθος η μία στους βιολογικούς γονείς της άλλης περίπου 20 χρόνια πριν.

Το λάθος ανακαλύφθηκε δέκα χρόνια μετά, όμως καμία από τις δύο οικογένειες δεν ήθελε να «ανταλλάξει» και πάλι το παιδί της.

Η κλινική στη νότια Γαλλία που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης καλείται να καταβάλει αποζημίωση συνολικά σχεδόν δύο εκατομμυρίων ευρώ στις γυναίκες και τις οικογένειές τους.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικά μικρότερο από τα 12 εκατομμύρια ευρώ που ζητούσαν ως αποζημίωση οι οικογένειες.

Οι δύο νεαρές γυναίκες θα λάβουν από 400.00 ευρώ η κάθε μία, ενώ το υπόλοιπο ποσό της αποζημίωσης θα μοιραστούν οι γονείς και τα αδέλφια τους.

Τα δύο βρέφη διαγνώστηκαν με ίκτερο λίγο μετά τη γέννησή τους τον Ιούλιο του 1994 και τοποθετήθηκαν στην ίδια θερμοκοιτίδα σε κλινική στις Κάννες.

Από λάθος νοσηλεύτρια παρέδωσε τα νεογέννητα, το ένα στην οικογένεια του άλλου.

Ο πατέρας του ενός κοριτσιού, της Μανόν Σερανό, προβληματιζόταν όσο το παιδί μεγάλωνε για το αν ήταν η βιολογική του κόρη εξαιτίας του σκουρόχρωμου δέρματός της.

Εξέταση DNA στην οποία υποβλήθηκε η Μανόν σε ηλικία δέκα ετών αποκάλυψε ότι δεν ήταν βιολογικό παιδί ούτε του πατέρα ούτε της μητέρας της.

Το γεγονός αυτό οδήγησε στη διεξαγωγή έρευνας, η οποία έφερε στο φως το μπέρδεμα στο μαιευτήριο και κατέστησε εφικτή την ταυτοποίηση των βιολογικών οικογενειών των κοριτσιών.

Τα κορίτσια γνώρισαν τους βιολογικούς τους γονείς όταν ήταν δέκα ετών, αλλά συνέχισαν να ζουν με τους γονείς που τα είχαν μεγαλώσει.

«Βρίσκεσαι ενώπιον μίας γυναίκας που είναι η βιολογική σου μητέρα, αλλά που είναι μία άγνωστη» δήλωσε η Μανόν Σερανό αναφερόμενη στην πρώτη της συνάντηση με την πραγματική της οικογένεια.

Οι γονείς πάντως είχαν εκφράσει εξαρχής την ανησυχία τους ότι ενδεχομένως να έφυγαν από την κλινική με το λάθος μωρό.

Όπως είπε η Σοφί Σερανό και η μη βιολογική της κόρη Μανόν, οι συνήγοροι υπεράσπισης της κλινικής είχαν υποστηρίξει στη δίκη που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών τον Δεκέμβριο ότι ευθύνονταν οι μητέρες που δεν αναγνώρισαν τα παιδιά τους.

Το επιχείρημά αυτό είχε ανατρέψει άμεσα η Μανόν Σερανό, η οποία είχε υπερασπιστεί την γυναίκα που την ανέθρεψε. «Διαμαρτυρήθηκε, βρέθηκε ενώπιον μίας καταρτισμένης νοσηλεύτριας, ήταν πολύ νέα, μόλις είχε γεννήσει. Επομένως είναι παράλογο να κατηγορείται, το βρίσκω απάνθρωπο» δήλωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024