Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Στόχος να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στις 16 Φεβρουαρίου

Κομισιόν: Στόχος να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα στις 16 Φεβρουαρίου

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα είναι εντατικές, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν αναμένεται οριστική συμφωνία αυτή την εβδομάδα. Οι διαβουλεύσεις μεταξύ Γιούνκερ-Τσίπρα και όλων των εμπλεκόμενων συνεχίζονται πυρετωδώς, πρόσθεσε, αλλά ακόμη δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο grexit. Άλλος αξιωματούχος είπε πως στόχος είναι να επιτευχθεί μεταβατική συμφωνία μέχρι το Eurogroup στις 16 Φεβρουαρίου.

Χαμηλές είναι οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα. Τόνισε ότι η Επιτροπή εργάζεται για να επιτευχθεί συμφωνία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει περιθώριο να συμβεί κάτι τέτοιο ως τις 16 Φεβρουαρίου που θα συγκληθεί και πάλι το Eurogroup.

«Είναι περιορισμένες οι προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής» δήλωσε η κ. Αντρέεβα.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για την ύπαρξη σχεδίου της Επιτροπής, δέκα σημείων, το οποίο επρόκειτο να υποβληθεί στο αυριανό Eurogroup, η Μίνα Αντρέεβα διέψευσε τις σχετικές φήμες. Όπως είπε, δεν υπάρχει σε αυτήν τη φάση σχέδιο για την Ελλάδα. Πρόσθεσε όμως, ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συνεχίζονται πυρετωδώς. Η Μίνα Αντρέεβα σημείωσε πάντως, ότι ως τώρα αυτές οι διαβουλεύσεις δεν έχουν αποδώσει καρπούς.

Καταλήγοντας, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και πως όλα τα σχέδια που βρισκονται στο τραπέζι λειτουργουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη.

Πηγές της Επιτροπής ανέφεραν ότι το ζητούμενο για να υπάρξει συμφωνία ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, είναι να μετακινηθούν όλοι από τις αρχικές τους θέσεις.

Άλλος αξιωματούχος μιλώντας στο Reuters ανέφερε πως στόχος είναι να επιτευχθεί μεταβατική συμφωνία μέχρι το προγραμματισμένο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας. «Αυτό θα δώσει χρόνο για οιαδήποτε επικύρωση απαιτείται από τα εθνικά κοινοβούλια προτού λήξει το πρόγραμμα στήριξης στις 28 Φεβρουαρίου» δήλωσε ο αξιωματούχος, αν και προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να τεθούν «ψεύτικες προθεσμίες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024