Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κατρούγκαλος: Οι πλούσιοι που θα πληρώσουν δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες

Κατρούγκαλος: Οι πλούσιοι που θα πληρώσουν δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες

«Όσοι δεν εθίγησαν από την κρίση θα πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «πλούσιοι δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες αλλά και οι πλούσιοι γιατροί και δικηγόροι.

«Όσοι δεν εθίγησαν από την κρίση θα πρέπει να πληρώσουν» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι «πλούσιοι δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες αλλά και οι πλούσιοι γιατροί και δικηγόροι.

Μιλώντας την Δευτέρα στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, και οι απολυμένοι του Δημοσίου θα επαναπροσληφθούν χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού. {{{ audio1 }}}

«Η ανάκληση των παράνομων απολύσεων δεν πρόκειται να επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς και θα συμψηφιστεί με τις ήδη προϋπολογισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση προσλήψεις στο Δημόσιο» είπε.

»Άρα, εμείς λέμε ότι σ’ αυτή τη φάση χρήματα για το Δημόσιο δεν θα δώσουμε. Θα είναι τα χρήματα που θα δώσουμε για την ανακούφιση όσων εθίγησαν από την κρίση. Όσοι δεν εθίγησαν από την κρίση, θα πρέπει να πληρώσουν. Θα πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι που έγιναν πλουσιότεροι και πώς θα το πετύχουμε αυτό; Είδατε το περιουσιολόγιο… όλα θα δηλώνονται. Πλούσιοι δεν είναι μόνο οι ολιγάρχες. Πλούσιοι είναι και οι συνάδελφοί μου δικηγόροι και οι πλούσιοι γιατροί».

«Η προτεραιότητά μας, αυτή τη στιγμή, για λόγους προφανείς είναι η υγεία, η παιδεία, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η κοινωνική ασφάλιση, σαν δεξαμενές υποδοχής» ανέφερε.

Για το θέμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος ο διευκρίνισε ότι οι τελευταίες δόσεις του φετινού φόρου θα πρέπει να καταβληθούν και ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα επανασχεδιαστεί αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024