Παρεμβάσεις Σαπέν, Λιου και Όσμπορν για την Ελλάδα
Στην ανάγκη διασφάλισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο όμως της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος υπουργών Οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών της G20. Τόσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όσο και ο Βρετανός Τζ.Όσμπορν έγραψαν άρθρο στην Wall Street Journal με αναφορές στην Ελλάδα.
Στην ανάγκη διασφάλισης της χρηματοδότησης της Ελλάδας στο πλαίσιο όμως της τήρησης των ευρωπαϊκών κανόνων αναφέρθηκε σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από την Κωνσταντινούπολη, όπου διεξάγεται η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G20.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε χρηματοδότηση, χωρίς την οποία η Ελλάδα θα βρεθεί στο έλεος οποιασδήποτε κατάστασης πανικού των αγορών, αλλά δεν μπορούμε να πούμε απλώς χρηματοδοτούμε, χρηματοδοτούμε», δήλωσε ο Σαπέν κατά την άφιξή του στην σύνοδο της G20. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι προϋπόθεση για τη στήριξη προς την Ελλάδα είναι ο σεβασμός των ευρωπαϊκών κανόνων.
Παράλληλα, τόσο ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου όσο και ο Βρετανός ομόλογός του Τζορτζ Όσμπορν συνέγραψαν εν όψει της G20 άρθρο στην Wall Street Journal με το οποίο καλούν τους εταίρους τους να συμφωνήσουν σε ένα παγκόσμιο σχέδιο ανάπτυξης που θα στηρίζεται σε μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, αλλά και μεταρρυθμίσεις.
Το άρθρο εμπεριέχει την εξής αναφορά για την Ελλάδα: «Έχουμε κοινό συμφέρον με τους Ευρωπαίους εταίρους μας να δούμε την Ελλάδα να διατηρεί και να χτίζει πάνω σε αυτή τη δύσκολη πρόοδο που κατέγραψε στις μεταρρυθμίσεις. Σε στενές διαβουλεύσεις με τους Ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους μας, είναι σημαντικό να εφαρμόσει η Ελλάδα μία αξιόπιστη και εκτενή προσέγγιση στις μεταρρυθμίσεις, την ανάκαμψη και την οικονομική ανάπτυξη».
Οι κ.κ. Λιου και Όσμπορν ξεκαθαρίζουν πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο χρειάζεται να ολοκληρωθεί η ενιαία αγορά υπηρεσιών και κεφαλαίων και ότι η ΕΕ πρέπει να κάνει περισσότερα για να στηρίξει την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας, αναγνωρίζοντας ότι οι χώρες έχουν διαφορετικές βαθμίδες δημοσιονομικού περιθωρίου.
Οι ίδιοι τάσσονται υπέρ του δρόμου της δημοσιονομικής υπευθυνότητας, υπέρ της δημιουργίας στηρικτικών πιστωτικών συνθηκών από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και υπέρ της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων φιλικών προς την ανάπτυξη για την ενίσχυση της παραγωγικότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
- Βενεζουέλα: «Δεν θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη», διαβεβαιώνει η Ροντρίγκες, ενώ ξεχειλίζει η οργή των πολιτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442