Πρόταση μομφής κατά της φινλανδικής κυβέρνησης για τη βοήθεια στην Ελλάδα
Η Ελλάδα κυριαρχεί και πάλι στην πολιτική σκηνή της Φινλανδίας, καθώς το ακροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φινλανδοί» έχει υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ για τα προγράμματα στήριξης προς τη χώρα το 2010, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Η Ελλάδα κυριαρχεί και πάλι στην πολιτική σκηνή της Φινλανδίας, καθώς το ακροδεξιό αντιπολιτευόμενο κόμμα «Οι Φινλανδοί» έχει υποβάλει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης συνασπισμού του Αλεξάντερ Στουμπ για τα προγράμματα στήριξης προς τη χώρα το 2010, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
«Οι Φιλανδοί», οι οποίοι είναι γενικά κατά των προγραμμάτων διάσωσης χωρών της Ευρωζώνης, ζητούν από την κυβέρνηση Στουμπ να δώσει απαντήσεις για την οικονομική έκθεση της Φινλανδίας στην Ελλάδα και για το αν είναι προετοιμασμένη για μία διάσπαση της Ευρωζώνης.
Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή.
Ο Αλεξάντερ Στουμπ υπεραμύνθηκε την Τετάρτη των προγραμμάτων στήριξης, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάσθηκε στη διάρκεια της κρίσης για να σώσει το ευρώ.
Η αντιπολίτευση στη Φινλανδία προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα γίνουν στη χώρα στις 19 Απριλίου και με τις προτάσεις δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιδιώκει να υποδαυλισθεί η δυσπιστία κατά του κυβερνώντος συνασπισμού.
Η κυβέρνηση του Στουμπ διαθέτει οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καθώς στηρίζεται σε 101 βουλευτές έναντι 98 βουλευτών της αντιπολίτευσης.
Η φιλανδική κυβέρνηση πιθανότατα θα συνεχίσει με υπηρεσιακό χαρακτήρα, εάν δεν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς η ημερομηνία των εκλογών είναι κοντά, δήλωσε ο λέκτορας πολιτικών επιστημών Πέτρι Κοικαλάινεν.
Από την ανάληψη της εξουσίας τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνηση του Στουμπ έχει επιβιώσει πέντε προτάσεων δυσπιστίας εναντίον της. Ο προκάτοχός του, ο Γίρκι Κατάινεν που σήμερα είναι αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αντιμετώπισε 17 προτάσεις δυσπιστίας από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2014.
Τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Στουμπ υπολείπονται του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κέντρου στις δημοσκοπήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τουρκία: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ – Στις 8 Ιουλίου η συνεδρίαση των ηγετών
- Βραζιλία-Νορβηγία 1-2: Ο Χάαλαντ σκόρπισε την Σελεσάο και οι «Βίκινγκ» έγραψαν ιστορία – Σούπερ βόμβα!
- Δυτική Οχθη: Ισραηλινές δυνάμεις δολοφόνησαν 16χρονο Παλαιστίνιο – Το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μία εβδομάδα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Μία λύση – ανάσα
- Γάλλος ποδηλάτης που έκανε το γύρο της Ευρώπης βρέθηκε λόγω… GPS σε καταυλισμό στο Μενίδι, όπου τον λήστεψαν
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 6 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- METEO: Στην Αίγινα έφτασε σε λίγες ώρες ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Οινόη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442