Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Μακεδονία, Ήπειρο και Θεσσαλία

Παρά τη βελτίωση του καιρού παραμένουν τα προβλήματα, που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημέρα σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, αλλά και της Ηπείρου. Νέες πλημμύρες στα Ιωάννινα, ενώ έχει ξεκινήσει η επιχείρηση καταγραφής των ζημιών.

Παρά τη βελτίωση του καιρού παραμένουν τα προβλήματα, που προκάλεσε η κακοκαιρία των τελευταίων ημέρα σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Από την υπερχείλιση του ποταμού Πετριλιώτη και την καθίζηση της γέφυρας Πετρωτού, στο νομό Καρδίτσας, κλειστός παραμένει ο επαρχιακός δρόμος Μουζακίου – Αργιθέας, στο 50ο χλμ και Μαγούλας Καρδίτσας – Μ. Καλύβια Τρικάλων, ενώ εξαιτίας αυξημένου όγκου υδάτων του Τιταρήσιου ποταμού, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, στο 3οχλμ της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Δελερίων Λάρισας. Λόγω χιονόπτωσης, αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Κέδρου-Ρεντίνας-Καρπενησίου, από το 46ο έως το 62οχλμ -θέση «Ζαχαράκι».

Επίσης, κλειστοί παραμένουν και οι επαρχιακοί οδοί Λειψυδρίου-Φαναρίο Κιλκίς, Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής (μέσω Κορομηλιάς), από 10ο έως 23οχλμ, Φλώρινας-Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, από 9ο έως 35οχλμ και Μεσοποταμιάς-Χιλιοδέντρου Καστοριάς.

Εξάλλου, στο νομό Ροδόπης, παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας στις διαβάσεις Ποντικόρεμα, Λίσσος, Εβρίνος, Ιάσιο, Αετοκορυφή, Διώνη, Ιμέρου, Σκάλωμα, Δοκού, Κάλχα, Γρατίνη και Ηφαίστου στη Ροδόπη.

Λόγω του χιονιού, κλειστή είναι η επαρχιακή οδός Καστοριάς-Φλώρινας, μέσω Βιτσίου, από το 22ο έως το 28οχλμ, ενώ από 14ο έως το 22οχλμ, διεξάγεται με αλυσίδες.

Η κυκλοφορία των οχημάτων είχε διακοπεί, επίσης, στον ίδιο δρόμο, αλλά με κατεύθυνση από τη Φλώρινα προς την Καστοριά, από το 18ο έως το 30οχλμ, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα και στις επαρχιακές οδούς που συνδέουν την Καστοριά με το Αμύνταιο, από το 25ο έως το 31ο χλμ, με τα Ιωάννινα, μέσω Νεστορίου, από το 35ο έως το 45οχλμ και στην επαρχιακή οδό Κορεστείων-Βυσιννίας.

Αλυσίδες χρειάζονται στις επαρχιακές οδούς Φλώρινας-Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από 9ο έως 52οχλμ και Φλώρινας-Αγ.Γερμανού (τοποθεσία Περβάλι), από 35ο έως 37οχλμ, από και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρα Πέλλας, μέσω Κερασιάς, από το 20ό έως το 25οχλμ και μέσω Άρνισσας, από το 9ο έως το 25οχλμ.

Εκτεταμένες καταστροφές στην Ήπειρο

Στα 329 ανέρχονται -από την έως τώρα καταγραφή-τα κτίσματα στην Άρτα που υπέστησαν ζημιές από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και στα 43 στις περιοχές του Δήμου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και δημοσιεύονται στο Epirus Gate, στην Άρτα από τα 329 κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες του περασμένου Σαββάτου και της Κυριακής, τα 229 είναι κατοικίες, τα 28 επαγγελματικοί χώροι, τα 78 αποθηκευτικοί χώροι και τα 4 δημόσια κτίρια.

Στα Ιωάννινα από τα 43 κτίρια που επληγησαν -το ίδιο διάστημα- τα 16 είναι κατοικίες, τα 18 επαγγελματικοί χώροι, τα 6 αποθηκευτικοί χώροι και τα 3 δημόσια κτίρια.

Διευκρινίζεται ότι οι αυτοψίες και η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη.

Η συνεχής βροχόπτωση δημιουργεί νέα προβλήματα στο νομό Ιωαννίνων.

Στο Νησί των Ιωαννίνων ανέβηκαν τα νερά της λίμνης Παμβώτιδας και πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα.

Στα προάστια Πεδινή, Νεοκαισάρεια, Μπάφρα και Πέραμα, έχουν πλημμυρίσει σπίτια, καταστήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε οικισμό του Περάματος που βρίσκεται στην όχθη της λίμνης άρχισε η εκκένωση σπιτιών, όπως είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο αντιδήμαρχος Ιωαννιτών Παντελής Κολόκας, διότι πέραν της πλημμύρας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, καθώς το νερό πλησιάζει τους πίνακες των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Επίσης, την Τετάρτη, σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση στην περιοχή της Γότιστας Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να κλείσει ο δρόμος προς Γότιστα, Κράψη και Ανατολική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024