Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε να ψηφίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για Πρόεδρο της Βουλής, αλλά να καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, η ΚΟ του κόμματος αποφάσισε να ψηφίσει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκειμένου, όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Να σηματοδοτήσει την ανάγκη σεβασμού της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και να υπογραμμίσει την ανάγκη και να εκφράσει την ευχή η νέα Πρόεδρος της Βουλής να κινηθεί στο επίπεδο του αξιώματός της, υπερβαίνοντας τους οιωνούς της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου».

Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ εξελέγη ομόφωνα ο βουλευτής Λακωνίας Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Με απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, διευθυντής της ΚΟ τοποθετήθηκε ο μέχρι πρότινος γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας.

Παράλληλα, η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, μετά από σχετική εισήγηση του Προέδρου της αποφάσισε ομόφωνα να καταψηφίσει την πρόταση εμπιστοσύνης.

Βενιζέλος: Δεν χρειάζονται καθυστερήσεις

Μετά τη συνεδρίαση, ο κ. Βενιζέλος προέβη στις εξής δηλώσεις: «Μετά από πολλές περιφερειακού χαρακτήρα κινήσεις, επικοινωνιακές, η κυβέρνηση πλησιάζει, σιγά-σιγά, στον πυρήνα των προβλημάτων και της πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αναφέρομαι στις συναντήσεις με τον κ. Ντράγκι, τον κ. Γιούνκερ και κυρίως τις συναντήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση πριν πάμε στο Eurogroup που είναι το αρμόδιο όργανο. Γίνεται η στροφή. Η στροφή προς την υπευθυνότητα και την εθνική στρατηγική που υπηρετήσαμε με κόστος».

«Βέβαια προεκλογικά άλλα είπαμε στους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Εμείς είπαμε την αλήθεια με κόστος, κάποιοι είπαν εύκολα λόγια, ανεφάρμοστα. Τώρα δεν χρειάζεται να καθυστερούμε. Κάθε καθυστέρηση βλάπτει την οικονομία και άρα τους πολίτες. Δεν χρειάζεται να αυτοσχεδιάζουμε και να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Έχει ανακαλυφθεί πολύ πριν» τόνισε.

«Πρέπει να βρούμε το σημείο στο οποίο είχαμε σταματήσει πριν τις εκλογές και να συνεχίσουμε για να βγάλουμε τη χώρα από το μνημόνιο και να περάσουμε στην προληπτική πιστωτική γραμμή, στη νέα πιο χαλαρή φάση που θα βοηθήσει την ανάπτυξη και την απασχόληση» συμπλήρωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ