Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαινόμενα βίας και γήπεδα δίχως άδεια εξετάζει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

Φαινόμενα βίας και γήπεδα δίχως άδεια εξετάζει ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού

Σύσκεψη με τα μέλη του προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιοτήτων της και τα προβλήματα στη λειτουργία της. Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις. Στο μεταξύ, παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015, ζητά, εκ μέρους των δήμων της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Σύσκεψη με τα μέλη του προεδρείου της Διαρκούς Επιτροπής Καταπολέμησης της Βίας είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, ο οποίος ενημερώθηκε για θέματα αρμοδιοτήτων της και τα προβλήματα στη λειτουργία της. Στη σύσκεψη έγινε ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Όπως έγινε γνωστό από το υφυπουργείο Αθλητισμού, πρόθεση της αθλητικής ηγεσίας είναι η «αναβάθμιση της ΔΕΑΒ ως θεσμού αντιμετώπισης της βίας και η έντονη παρουσία της στους επερχόμενους αθλητικούς αγώνες». Τις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί ο τρόπος και τα μέσα με τα οποία αυτή η παρουσία θα γίνει πιο αποτελεσματική.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο υφυπουργός θα συνεχίσει τις συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του αθλητισμού, της αθλητικής δικαιοσύνης καθώς και τους εκπροσώπους του αθλητικού Τύπου, για να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στον κοινό στόχο που είναι η πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους».

Παράταση για τα γήπεδα χωρίς άδεια ζητά η ΚΕΔΕ

Στο μεταξύ, παράταση της προθεσμίας αδειοδότησης των αθλητικών εγκαταστάσεων των δήμων έως τις 30 Δεκεμβρίου 2015, ζητά, εκ μέρους των δήμων της χώρας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, από τους αρμόδιους υπουργούς, Εσωτερικών Νίκο Βούτση και υφυπουργό Πολιτισμού, Παιδείας Θρησκευμάτων Σταύρο Κοντονή.

Σε επιστολή του προς τους δυο, ζητά την παράταση, προκειμένου να αποφευχθούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και η διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων, μεσούσης της αθλητικής περιόδου που συνεπάγεται η λήξη της πρόσφατης προθεσμίας για εκσυγχρονισμό και αδειοδότηση των εγκαταστάσεων στις 8 Φεβρουαρίου.

Όπως εξηγεί ο κ. Πατούλης στην επιστολή, οι αθλητικές εγκαταστάσεις παραδόθηκαν προ 15ετίας στους δήμους από τη Γ.Γ. Αθλητισμού και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.

Όμως, είχαν κατασκευασθεί χωρίς οικοδομικές άδειες και με τεχνικές προδιαγραφές, που σήμερα αμφισβητούνται και θεωρούνται ανεπαρκείς.

Ο κ. Πατούλης επικαλείται την οξεία οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της χρηματοδότησης των δήμων, ως αιτίες για την καθυστέρηση των δήμων, όσον αφορά στον εκσυγχρονισμό και στην αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων με δικές τους δαπάνες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024