Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι αλλάζει στις εξετάσεις του Λυκείου από τη φετινή χρονιά

Τι αλλάζει στις εξετάσεις του Λυκείου από τη φετινή χρονιά

Από το τρέχον σχολικό έτος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Παιδείας. Επανέρχεται η βάση του 9,5, αναστέλλεται το μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων. Παγώνει επίσης η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Από το τρέχον σχολικό έτος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανακοίνωσε και επίσημα το υπουργείο Παιδείας.

Ακόμα, επανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5 και αναστέλλεται το μέτρο της Τράπεζας Θεμάτων.

Παγώνει επίσης η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι «προτίθεται να προτείνει» τα παραπάνω μέτρα στον πρωθυπουργό προκειμένου να τα περιλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του.

«Μέχρι ολόκληρο το σύστημα εισαγωγής να μελετηθεί με νηφαλιότητα και σε βάθος, η βαθμολογία των προαγωγικών εξετάσεων του Λυκείου δεν θα συνυπολογίζεται στην εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το αιτούμενο σύστημα εισαγωγής θα προκύψει μετά από ευρύ και οργανωμένο διάλογο και τη συνδρομή όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και των φορέων τους» αναφέρει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του

Τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α και της Β Λυκείου θα επιλέγονται αποκλειστικά από την διδαχθείσα ύλη, ενώ οι καθηγητές θα μπορούν να χρησιμοποιούν την Τράπεζα Θεμάτων συμβουλευτικά.

Ως προς την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, το υπουργείο επισημαίνει ότι η αποτίμηση του εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού έργου είναι απαραίτητη και οφείλει να διεξάγεται με δημοκρατικό και συλλογικό τρόπο.

Δεδομένου όμως ότι «οι τρέχουσες διαδικασίες «αξιολόγησης» δεν υπηρετούν τον εν λόγω σκοπό, αυτές αναστέλλονται προκειμένου να μελετηθούν σε βάθος όλοι οι συναφείς παράγοντες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024