Ενώ οι Βρυξέλλες συνεδριάζουν για την στάση τους απέναντι στη Ρωσία, και στο κάδρο έχει μπει και η δυσφορία που έχει εκφράσει η Αθήνα, ο γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ανέφερε ότι «φυσικά και κανείς δεν θέλει σκληρότερες κυρώσεις, όμως η Μόσχα πρέπει να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ».

Δύσκολο το ζήτημα μεταξύ των «28», με τις ανατολικές χώρες να κρατούν την ισχυρότερη στάση και την Πολωνία να προσέρχεται ζητώντας άμεσα περισσοτερα μέτρα.

«Φυσικά και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός στην Ευρώπη, και σίγουρα όχι προς το συμφέρον της Γερμανίας, οι σκληρότερες κυρώσεις και προφανώς και ολόκληρος ο κόσμος χρειάζεται τη Ρωσία ως εταίρο στην επίλυση παγκόσμιων συγκρούσεων και προκλήσεων» ανέφερε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ την Πέμπτη μιλώντας στο γερμανικό Κοινονούλιο.

«Όμως ο δρόμος για διέξοδο στις ευρω-ρωσικές σχέσεις, για παράδειγμα η ζώνη εμπορίου από τη Λισαβώνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ, περνά από το Μινσκ και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν για να λήξει η ένοπλη επέμβαση στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά ο Γκάμπριελ.

«Για εμάς δεν μπορεί να υπάρξει υπαναχώρηση στο ότι τα σύνορα στην Ευρώπη είναι απαραβίαστα» υπογράμμισε ο Γκάμπριελ, μιλώντας για επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Από την πλευρά του, ο πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γκρέγκορς Σετίνα ανέφερε το πρωί της Πέμπτης πως «χρειάζονται περισσότερες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για την ουκρανική κρίση».

«Η Ρωσία πρέπει να αντλήσει συμπεράσματα και να αντιληφθεί πως βρίκσεται αντιμέτωπη με την ενωμένη, ομόφωνη στάση ολόκληρου του κόσμου» είπε ο Σετίνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο