Σκουρλέτης: Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ και επιστροφή 13ης σύνταξης
Την επαναφορά, άμεσα, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ.Στρατούλης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και των επικουρικών συντάξεων σε όσους λαμβάνουν μηναία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ.
Την επαναφορά, άμεσα, του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πάνος Σκουρλέτης.
«Μέσα στα πρώτα νομοσχέδια, υπάρχουν αυτά που σχετίζονται με τις συλλογικές συμβάσεις, με τον νόμο για την επιστράτευση και βεβαίως όσα σχετίζονται με την προστασία σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ» δήλωσε στον ANT1 ο Π.Σκουρλέτης, επισημαίνοντας ότι «σε αυτά όλα υπάρχουν ήδη, σχεδόν έτοιμα, στην τελική τους μορφή, νομοθετήματα».
«Είναι μία πρόκληση για μία κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να αναμετρηθεί με τα προβλήματα της εργασίας» συμπλήρωσε.
Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ.Στρατούλης επανέλαβε, στον ΑΝΤ1, τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναφορά της 13ης σύνταξης και των επικουρικών συντάξεων σε όσους λαμβάνουν μηναία σύνταξη κάτω από 700 ευρώ.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).