ΕΕ: Αντιληφθήκαμε ότι υπήρχε συμφωνία και από την Αθήνα για τις κυρώσεις
Στην αντίδραση της Αθήνας επί της απόφασης για τις κυρώσεις στην Ρωσία αναφέρθηκε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σημειώνοντας: «Διαβουλευθήκαμε με όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας. Εξ όσων αντιληφθήκαμε υπήρχε συμφωνία από όλους όσον αφορά την ανακοίνωση αυτή το απόγευμα της Δευτέρας.»
Στην αντίδραση της Αθήνας επί της απόφασης για τις κυρώσεις στην Ρωσία αναφέρθηκε εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, σημειώνοντας:
«Διαβουλευθήκαμε με όλα τα κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένου εκπροσώπου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας. Εξ όσων αντιληφθήκαμε υπήρχε συμφωνία από όλους όσον αφορά την ανακοίνωση αυτή το απόγευμα της Δευτέρας.
» Όταν πληροφορηθήκαμε την επιφύλαξη της Ελλάδας το πρωί της Τρίτης […] προτείναμε να προστεθεί μια υποσημείωση στην οποία θα εξηγείται πως η Ελλάδα δεν καλύπτεται από την ανακοίνωση αυτή. Καθώς η Ελλάδα δεν ήθελε να προστεθεί μια τέτοια υποσημείωση, ήταν σαφές σε εμάς ότι μπορούσαμε να δημοσιοποιήσουμε την ανακοίνωση, όπως είχε συμφωνηθεί το απόγευμα» της Δευτέρας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Πάντως, οι κυρώσεις εξακολουθούν να διχάζουν τους «28» της ΕΕ. Οι σχετικές αποφάσεις παραπέμφθηκαν σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των μονίμων αντιπροσώπων το πρωί της Πέμπτης, πριν από την έκτακτη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.
Όπως έγινε γνωστό, οι πιέσεις που άσκησαν κράτη της Ανατολικής Ευρώπης αλλά και οι βαλτικές χώρες για ενίσχυση των κυρώσεων συνάντησαν τις αντιρρήσεις ορισμένων χωρών μεταξύ των οποίων της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας που επιμένουν στην εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΠΑΟΚ: Η 11άδα του δικεφάλου για τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό
- Κρήτη: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Ηράκλειο – Εξετάζεται εγκληματική ενέργεια
- Παναθηναϊκός: Η 11άδα για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Μητσοτάκης – Ερντογάν αναφέρθηκαν στο casus belli, τις θαλάσσιες ζώνες, τις μειονότητες και το SAFE
- Καλλιθέα: Καλύτερη εικόνα για το κοριτσάκι που έπεσε στο σιντριβάνι – Τι λέει ο πατέρας του για το ατύχημα
- Χαμός με Κόντε στη Νάπολι – Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο και τα δύο… δάχτυλα που έδειξε ο Ιταλός

