Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ελληνικό F-16 έπεσε στο «χειρότερο δυνατό σημείο»

To ελληνικό F-16 έπεσε στο «χειρότερο δυνατό σημείο»

Τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας με το ελληνικό F-16 που συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος αναζητούν οι ισπανικές αρχές, ενώ οι Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας και Γαλλίας θρηνούν τα συνολικά έντεκα θύματα. Ιταλοί οι υπόλοιποι τραυματίες. Το αεροσκάφος «συνετρίβη στο χειρότερο δυνατό σημείο», σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, πέφτοντας σε σημείο που βρίσκονταν αρκετά μέλη του προσωπικού εδάφους αλλά και άλλα αεροσκάφη που υπέστησαν ζημιές.

Τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας με το ελληνικό F-16 που συνετρίβη κατά τη διάρκεια άσκησης στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος αναζητούν οι ισπανικές αρχές, ενώ οι Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας και Γαλλίας θρηνούν τα συνολικά έντεκα θύματα. Ιταλοί οι υπόλοιποι τραυματίες.

Το αεροσκάφος «συνετρίβη στο χειρότερο δυνατό σημείο», σύμφωνα με πηγές κοντά στην έρευνα, πέφτοντας σε σημείο που βρίσκονταν αρκετά μέλη του προσωπικού εδάφους αλλά και άλλα αεροσκάφη που υπέστησαν ζημιές.

Έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος των δύο Ελλήνων χειριστών και εννέα Γάλλων που βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο θάνατος του ένατου Γάλλου ανακοινώθηκε την Τετάρτη. Έχουν τραυματιστεί άλλα 20 άτομα (10 Γάλλοι και 10 Ιταλοί), εκ των οποίων έξι σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται «πολύ σοβαρή».

Ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Υβ λε Ντριάν και η ιταλίδα υπουργός Άμυνας Ρομπέρτα Πινότι ξεκινούν για τη Μαδρίτη την Τρίτη. Στο Αλμπαεθέτε θα βρεθεί και ο αρχηγός του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Το διθέσιο αεροσκάφος ξεκίνησε στις 15:30 της Δευτέρας την απογείωση από τον διάδρομο 09-27 στη βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε.

Ενώ βρισκόταν ελάχιστα μέτρα πάνω από τη μέση του διαδρόμου έχασε ώθηση για ανεξήγητο λόγο. Έγειρε προς τα δεξιά και συνετρίβη σε χώρο που γινόταν προετοιμάσια άλλων αεροσκαφών, πέφτοντας σε μία σφαίρα φωτιάς. {{{ map }}}

«Έπεσε στο χειρότερο δυνατό σημείο» αναφέρουν πηγές κοντά στην έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος που επικαλείται η El Pais. Στο σημείο της πρόσκρουσης εργάζονταν αρκετά στελέχη και ήταν συγκεντρωμένα αρκετά άλλα μαχητικά -ζημιές προκλήθηκαν σε τουλάχιστον πέντε.

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε, σε συνδυασμό με το ότι, σύμφωνα με τις πηγές, το αεροσκάφος χρησιμοποιούσε τοξική ουσία για καύσιμο (υδραζίνη) καθυστέρησε και δυσκόλεψε ιδιαίτερα τη διάσωση των υπόλοιπων θυμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024