Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλη-φάντασμα εξαιτίας χιονοθύελλας η Νέα Υόρκη, απέφυγε τα χειρότερα

Πόλη-φάντασμα εξαιτίας χιονοθύελλας η Νέα Υόρκη, απέφυγε τα χειρότερα

Η Νέα Υόρκη απέφυγε τα χειρότερα από τη χιονοθύελλα Τζούνο που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση που είχε εκδώσει για την πόλη, καθώς το φαινόμενο δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Παρ' όλα αυτά, η πόλη μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα, με τις μνήμες του τυφώνα Σάντι. Ένας 17χρονος σκοτώθηκε σε ατύχημα στην κομητεία Σάφολκ.

Η Νέα Υόρκη γλίτωσε τα χειρότερα από τη χιονοθύελλα Τζούνο που έπληξε τις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση που είχε εκδώσει για την πόλη, καθώς το φαινόμενο δεν ήταν τόσο ισχυρό όσο αναμενόταν. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη μετατράπηκε σε πόλη φάντασμα.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, η προειδοποίηση ότι η Τζούνο θα μπορούσε να είναι μία από τις χειρότερες χιονοθύελλες στην ιστορία της πόλης δεν έγινε πραγματικότητα.

Χιόνι έπεσε στα ανατολικά της πόλης, φτάνοντας τα 36 εκατοστά -οι προβλέψεις έκαναν λόγο και για 76 εκατοστά. Στο Σέντραλ Παρκ έπεσε χιόνι 16 εκατοστών.

Γύρω στις 05:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι ακυρώνει την προειδοποίηση για την πόλη, λέγοντας ότι φαινόμενα της χιονοθύελλας θα συνεχίσουν να γίνονται αισθητά την Τρίτη σε Κονέκτικατ και Λονγκ Άιλαντ.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η χιονοθύελλα κινήθηκε προς τα ανατολικά και προέβλεψε ότι στην πόλη θα πέσει πολύ λιγότερο χιόνι από το αναμενόμενο.

Πάντως, δρομολόγια των μέσων μεταφοράς έχουν ακυρωθεί και η πόλη έχει αδειάσει, καθώς σε ορισμένα σημεία της αναμένεται να πέσει πυκνό χιόνι.

Σε ορισμένα μέρη της πόλης εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κρις Κρίστι ανακοίνωσε ότι ήρθη η απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Νιού Τζέρσι και το Γουέτσεστερ.

Περίπου 60 εκατομμύρια Αμερικανοί είχαν οχυρωθεί στα σπίτια τους, μετατρέποντας τη Νέα Υόρκη σε πόλη-φάντασμα.

Ο δήμαρχος της πόλης έχει προετοιμάσει την πόλη για τη «χειρότερη χιονοθύελλα στην πρόσφατη ιστορία».

Ένας 17χρονος σκοτώθηκε όταν το φουσκωτό του για το χιόνι έπεσε σε στύλο της εταιρείας ηλεκτρισμού στην κομητεία Σάφολκ.

Η κυκλοφορία αυτοκινήτων σε Νέα Υόρκη, Νιου Τζέρσεϊ και Κονέκτικατ είχε απαγορευτεί για λόγους ασφαλείας, ενώ τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς είχαν περικοπεί. Χιλιάδες πτήσεις είχαν ακυρωθεί ήδη από την προηγούμενη ημέρα.

Τις ώρες πριν από την χιονοθύελλα, πολλά καταστήματα είχαν πουλήσει κάθε φτυάρι που είχαν στην αποθήκη, ενώ είχαν αρχίσει να καταγράφονται, σύμφωνα με το Reuters, ελλείψεις και σε είδη τροφίμων.

Πυκνό χιόνι και σφοδροί άνεμοι στη Μασσαχουσέτη, ενώ χιόνι με αστραπόβροντα και στη νότια Νέα Αγγλία.

Snowmageddon? Not so much

A photo posted by ES Rueb (@rueby) on




Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024