Μοιραία για τις τράπεζες η διακοπή του προγράμματος βοήθειας, λέει μέλος της Bundesbank
«Μοιραίες συνέπειες» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος βοήθειας, προειδοποιεί το μέλος του ΔΣ της Bundesbank Γιοάχιμ Νάγκελ, σε συνέντευξή του στο φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt», που κυκλοφορεί την Τετάρτη.
«Μοιραίες συνέπειες» για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα είχε ενδεχόμενη διακοπή του προγράμματος βοήθειας, προειδοποιεί το μέλος του ΔΣ της Bundesbank Γιοάχιμ Νάγκελ, σε συνέντευξή του στο φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Ηandelsblatt», που κυκλοφορεί την Τετάρτη.
«Σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η συνέχιση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, θα μπορούσε να τεθεί αμέσως σε κίνδυνο η αναχρηματοδότηση της νομισματικής πολιτικής. Αυτό θα είχε μοιραίες συνέπειες για το ελληνικό οικονομικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες θα έχαναν τότε την πρόσβασή τους στα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας» δηλώνει ο κ. Νάγκελ, σύμφωνα με απόσπασμα που προδημοσιεύεται και σημειώνει ότι αυτή η συνέπεια έχει, κατά την άποψή του, υποτιμηθεί.
Απορρίπτει ακόμη κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος να συμμετάσχουν σε κούρεμα του ελληνικού χρέους με τα ελληνικά ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους.
«Ακόμη και αν φτάναμε σε αυτό, το ευρωσύστημα δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει. Μια παραίτηση από τις απαιτήσεις θα αποτελούσε νομισματική κρατική χρηματοδότηση και με αυτόν τον τρόπο παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ» καταλήγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γιώργος Τσαλίκης: Η συγκινητική ανάρτηση για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η σύζυγος του Δώρα
- 32 Χρόνια Φαρμασέρβ-Λίλλυ – Η συνεργασία της επιτυχίας
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442