Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υποχωρεί η τιμή του πετρελαίου μετά τις ελληνικές εκλογές

Υποχωρεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα που ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ. Το Mπρεντ για παραδόσεις Μαρτίου υποχώρησε κατά 44 σεντς στα 48,35 δολάρια το βαρέλι. Tο αμερικανικό αργό για παραδόσεις Μαρτίου μειώθηκε στα 45,02 δολάρια το βαρέλι.

Υποχωρεί η διεθνής τιμή του πετρελαίου τη Δευτέρα με το αμερικανικό αργό να καταγράφει τη χαμηλότερη τιμή της τελευταίας εξαετίας, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα που ενίσχυσαν την αβεβαιότητα στη ζώνη του ευρώ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται έτοιμος να αντιπαρατεθεί με τους διεθνείς πιστωτές», υπογραμμίζει το Reuters. Το πετρέλαιο μπρεντ για παραδόσεις Μαρτίου υποχώρησε κατά 44 σεντς στα 48,35 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια ώρα, το αμερικανικό αργό για παραδόσεις Μαρτίου μειώθηκε στα 45,02 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται πως η μείωση των εκτιμήσεων για τη ζήτηση πετρελαίου το 2015 από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) δεν ώθησε τη Σαουδική Αραβία να προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής για να στηρίξει τις τιμές όπως έπραττε άλλοτε.

Σύμφωνα με αναλυτές προτεραιότητα του ισχυρότερου κράτους μέλους του ΟΠΕΚ, είναι να διατηρήσει το μερίδιό του στη διεθνή αγορά ενέργειας έναντι της επέκτασης των ΗΠΑ στην παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου.

Οι χαμηλές τιμές βοηθούν τη Σαουδική Αραβία να διατηρήσουν το μερίδιό τους στις διεθνείς αγορές, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνουν τους παραγωγούς στις ΗΠΑ που δεν μπορούν να καλύψουν τις δαπάνες εξόρυξης που απαιτείται για το σχιστολιθικό πετρέλαιο σε τόσο χαμηλές τιμές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024