Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βίντεο με την «αναγγελία εκτέλεσης» ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους της ISIS

Βίντεο με την «αναγγελία εκτέλεσης» ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους της ISIS

Οι τζιχαντιστές της ISIS δημοσίευσαν βίντεο που αναγγέλλει την εκτέλεση ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους που κρατούσαν ομήρους. Σύμφωνα με τις αναφορές, «προσφέρεται ανταλλαγή» για τον δεύτερο. Το Τόκιο περιορίστηκε να καταδικάσει ως «εξωφρενικό και απαράδεκτο» το βίντεο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει προς το παρόν τη γνησιότητά του. Το βίντεο διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα με εκτελέσεις ομήρων.

Οι τζιχαντιστές της ISIS δημοσίευσαν βίντεο που αναγγέλλει την εκτέλεση ενός από τους δύο Ιάπωνες ομήρους που κρατούσαν ομήρους. Σύμφωνα με τις αναφορές, «προσφέρεται ανταλλαγή» για τον δεύτερο.

Το Τόκιο περιορίστηκε να καταδικάσει ως «εξωφρενικό και απαράδεκτο» το βίντεο, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει προς το παρόν τη γνησιότητά του.

Το βίντεο διαφέρει σημαντικά από τα προηγούμενα με εκτελέσεις ομήρων: Εμφανίζεται στατική φωτογραφία του δεύτερου ομήρου, ο οποίος κρατά φωτογραφία του φερόμενου ως εκτελεσθέντα και καλεί το Τόκιο να υποκύψει στις απαιτήσεις της ISIS.

Το βίντεο στάλθηκε με e-mail στη σύζυγο ενός από τους δύο ομήρους. Ο όμηρος που αναφέρεται ως νεκρός είναι ο Χαρούνα Γιουκάουα.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίζνο Άμπε συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης.

Φτάνοντας στη συνεδρίαση, καταδίκασε ως «εξωφρενικό και απαράδεκτο» το βίντεο και περιορίστηκε στο ότι το Τόκιο «απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των ομήρων».

Την Τρίτη, οι τζιχαντιστές είχαν δώσει στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο Ιάπωνες ομήρους, δίνοντας στο Τόκιο διορία 72 ωρών για να πληρώσει λύτρα 200 εκατ. δολάρια για την απελευθέρωσή τους.

Πίσω από τους δύο ομήρους βρίσκεται μία ιδιαίτερα τραγική ιστορία: Ο ένας από αυτούς είναι ο Χαρούνα Γιουκάουα, ο οποίος είχε χάσει προ ετών τη γυναίκα του και αναφέρεται ως πάσχων από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Το τι τον είχε οδηγήσει στη Συρία είναι άγνωστο.

Ο δεύτερος όμηρος είναι ο δημοσιογράφος Κέντζι Γκότο, που σύμφωνα με την οικογένειά του πήγε στη Συρία μόνο για να φέρει πίσω τον Γιουκάουα. Ο Γκότο είχε φύγει μόλις δύο εβδομάδες μετά την γέννηση του παιδιού του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα καταδίκασε έντονα τη δολοφονία του ιάπωνα υπηκόου, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον λαό της Ιαπωνίας για αυτή την φρικτή απώλεια», ανέφερε η ανακοίνωση, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς ο Ομπάμα ταξιδεύει με προορισμό την Ινδία.

«Απευθύνουμε εκ νέου έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του [Ιάπωνα δημοσιογράφου] Κέντζι Γκότο και όλων των άλλων ομήρων» που συνεχίζει να κρατάει το Ισλαμικό Κράτος, συμπληρώνει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024