Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολάντ και Κάμερον στο Ριάντ για να συλλυπηθούν την βασιλική οικογένεια

Ολάντ και Κάμερον στο Ριάντ για να συλλυπηθούν την βασιλική οικογένεια

Στο Ριάντ μεταβαίνουν το Σάββατο ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και ο πρίγκιπας Κάρολος, προκειμένου να συλλυπηθούν τη βασιλική οικογένεια της χώρας για τον θάνατο του Αμπντάλα. Τηλεφωνική συνομιλία με τον νέο μονάρχη Σαλμάν θα έχει ο Μπαράκ Ομπάμα.

O πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί στη Σαουδική Αραβία το Σάββατο προκειμένου να «εκφράσει τα συλλυπητήριά του» για τον θάνατο του βασιλιά Αμπντάλα, ανακοίνωσε το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Ο αρχηγός του γαλλικού Κράτους θα εκφράσει τα συλλυπητήριά του» στη Σαουδική Αραβία, γνωστοποίησε το περιβάλλον του Ολάντ, που επισκέφθηκε το Νταβός για να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

«Διατηρούσα με τον βασιλιά Αμπντάλα σχέσεις εμπιστοσύνης, περιλαμβανομένου του ζητήματος του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας» επισήμανε, επιβεβαιώνοντας το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία «με στόχο να μπορέσει να προωθήσει την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων» με τη Γαλλία.

Σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με την τύχη του μπλόγκερ Ράιφ Μπαντάουι, που καταδικάστηκε σε 1.000 μαστιγώσεις διότι «προσέβαλε το Ισλάμ», ο Φρανσουά Ολάντ υπογράμμισε ότι η Γαλλία «είναι προσηλωμένη στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι ο ίδιος θα επαναλαμβάνει «αυτές τις αξίες […] οπουδήποτε» και αν ταξιδεύει.

«Δεν υπάρχουν κανόνες που εφαρμόζονται σε μια χώρα, τη δική μας, και δεν έχουν ακτινοβολία σε άλλες» συνέχισε ο Γάλλος πρόεδρος εκτιμώντας ότι οι «αξίες αυτές είναι οικουμενικές, περιλαμβανομένης της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης».

Και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανακοίνωσε ότι θα επισκεφθεί το Σάββατο τη Σαουδική Αραβία για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα σήμερα ο Ντέιβιντ Κάμερον είχε εξάρει τη δέσμευση του σαουδάραβα βασιλιά «στην ειρήνη και στην ενίσχυση της κατανόησης μεταξύ των θρησκειών».

Ο πρίγκιπας Κάρολος θα ταξιδέψει επίσης στη Σαουδική Αραβία προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήρια της βασιλικής οικογένειας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ελισάβετ εξέφρασε «τα ειλικρινή της συλλυπητήρια» χαιρετίζοντας το έργο του θανόντος βασιλιά, που «αφιέρωσε την ζωή του στην υπηρεσία του Βασιλείου και του Ισλάμ».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ γνωστοποίησε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να συνομιλήσει με τον νέο βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν στις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024