Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Δικαστήριο επιτρέπει στους ενοικιαστές να ουρούν όρθιοι

Γερμανία: Δικαστήριο επιτρέπει στους ενοικιαστές να ουρούν όρθιοι

Ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε (άνδρα) ενοικιαστή, το οποίο δεν αντιβαίνει στο πνεύμα των συμφωνητικών ενοικίασης, αναγνώρισε γερμανικό δικαστήριο την... ούρηση σε όρθια στάση. Η ρηξικέλευθη απόφαση ήρθε με δικαίωση ενοικιαστή, την εγγύηση του οποίου κρατούσε ο σπιτονοικύρης για να επισκευάσει ζημιά σε πάτωμα μπάνιου.

Ως αναφαίρετο δικαίωμα κάθε (άνδρα) ενοικιαστή, το οποίο δεν αντιβαίνει στο πνεύμα των συμφωνητικών ενοικίασης, αναγνώρισε γερμανικό δικαστήριο την… ούρηση σε όρθια στάση.

Η ρηξικέλευθη απόφαση ήρθε με δικαίωση ενοικιαστή, την εγγύηση του οποίου κρατούσε ο σπιτονοικύρης για να επισκευάσει ζημιά σε πάτωμα μπάνιου.

Συγκεκριμένα, δικαστήριο του Ντύσελντορφ ασχολήθηκε, όπως γράφει η Sueddeutsche Zeitung (SZ), με την μήνυση ενοικιαστή σε βάρος του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που είχε νοικιάσει επειδή ο δεύτερος δεν του επέστρεψε ολόκληρη την εγγύηση των 3.000 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης είχε κρατήσει 1.900 ευρώ για την επισκευή του μαρμάρινου πατώματος του μπάνιου. Η ζημιά που είχε υποστεί το πάτωμα είχε αποδοθεί από τους τεχνίτες που κλήθηκαν για την επισκευή στα σταγονίδια ούρων γύρω από τη λεκάνη.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ως λογικό να είναι αυτή η αιτία, ωστόσο έκρινε πως αυτό δεν έδινε στον ενοικιαστή το δικαίωμα να κρατήσει μέρος της εγγύησης.

Η ούρηση σε όρθια στάση είναι διαδεδομένη, ανέφερε η απόφαση σύμφωνα με την SZ, όμως οι επιπτώσεις της για τα πατώματα άγνωστες και «έτσι ο ιδιοκτήτης όφειλε να είχε επισημάνει στον ενοικιαστή την ευαισθησία του πατώματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024