Χλιαρή η αντίδραση του Χρηματιστηρίου στις αποφάσεις Ντράγκι
Χλιαρή έως αδιάφορη είναι η αντίδραση του Χρηματιστηρίου στην ανακοίνωση του Μ.Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Η αγορά κινείται σε θετικό έδαφος εμφανίζοντας όμως οριακή μόνο άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται στην περιοχή των 780 μονάδων. Αντίθετα θερμή ήταν η υποδοχή των δηλώσεων Ντράγκι στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να καταγράφει πτώση, στα επίπεδα του 8,9%. Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί σημαντικά έναντι του δολαρίου.
Χλιαρή έως αδιάφορη είναι η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην ανακοίνωση του Μ.Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, γεγονός που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην νευρικότητα που επικρατεί εν όψει εκλογών. Η αγορά κινείται σε θετικό έδαφος εμφανίζοντας, όμως, οριακή μόνο άνοδο, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών να βρίσκεται στην περιοχή των 780 μονάδων.
Αντίθετα θερμή ήταν η υποδοχή των δηλώσεων Ντράγκι στην αγορά ομολόγων, με την απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου να καταγράφει πτώση, στα επίπεδα του 8,9%.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρεί σημαντικά έναντι του δολαρίου, ενώ κέρδη σημειώνουν και οι ευρωπαϊκές αγορές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:25, διαμορφώνεται στις 785,36 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 51,90 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,31%.
Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης την μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+3,85%), της Coca Cola HBC (+2,36%), της ΕΧΑΕ (+2,17%), της Τέρνα Ενεργειακή (+1,63%) και των ΕΛΠΕ(+1,43%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν oι μετοχές του ΟΤΕ (-2,72%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-2,60%), της ΕΥΔΑΠ (-1,94%) και της Motor Oil (-1,15%).
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες των Χημικών (+2,47%), των Τροφίμων(+2,35%) και των Υπηρεσιών Κοινής ωφέλειας (+2,05%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (-2,82%), των Τηλεπικοινωνιών (-2,72%) και του Εμπορίου (-1,58%).
Ανοδικά κινούνται 60 μετοχές, 35 πτωτικά και 24 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Alpha Αστικά Ακίνητα +19,80%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ +18,18%, Μινωϊκές Γραμμές +10,75% και Μοχλός +9,97%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: SATO -19,57%, ΣΕΛΟΝΤΑ -19,32%, Unibios -15,09% και Ιντερτέκ -10,00%.
Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, άνδρες που μπορούσαν να εκτελέσουν 40 ή περισσότερα είχαν έως και 96% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρά καρδιαγγειακά προβλήματα μέσα στην επόμενη δεκαετία
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.