Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Λαβράκι σε email ρεπόρτερ έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες

Βρετανία: Λαβράκι σε email ρεπόρτερ έψαχναν οι μυστικές υπηρεσίες

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία δημοσιογράφων κορυφαίων ΜΜΕ όλου του κόσμου (Guardian, Reuters, BBC, Le Monde κλπ) είχε μπει στο μικροσκόπιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει η ανάλυση εγγράφων που είχε στην κατοχή του ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία δημοσιογράφων κορυφαίων ΜΜΕ όλου του κόσμου είχε μπει στο μικροσκόπιο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αποκαλύπτει η ανάλυση εγγράφων που είχε στην κατοχή του ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Όπως αναφέρει ο Guardian, μεταξύ των δημοσιογράφων ήταν και εργαζόμενη στη συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως επίσης και στο BBC, το Reuters, τους New York Times, τη γαλλική Le Monde και την Washington Post.

Τα συγκεκριμένα emails περιλαμβάνονται στη λίστα περίπου 70.000 εισερχόμενων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που περιήλθαν στην κατοχή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών σε λιγότερο από 10 λεπτά σε μία μόνο μέρα του Νοεμβρίου του 2008.

Το περιεχόμενο ήταν ευρύ. Από αλληλογραφία δημοσίων σχέσεων, δελτία Τύπου κλπ μέχρι τις συζητήσεις μεταξύ αρχισυντακτών και δημοσιογράφων για συγκεκριμένα άρθρα.

Δεν υπάρχουν, πάντως, ενδείξεις ότι είχαν στοχοποιηθεί συγκεκριμένα πρόσωπα, όμως στη λίστα των «απειλών» έχουν μπει οι λεγόμενοι «μάχιμοι» δημοσιογράφοι.

Μάλιστα η Υπηρεσία προειδοποιεί το στρατιωτικό προσωπικό να προσέχει τις επαφές του με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, οι οποίοι ενδεχομένως να προσπαθήσουν να αποκτήσουν πληροφορίες για τις οποίες δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση.

Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον πιέζεται στο εσωτερικό για να προστατέψει καλύτερα την ιδιωτική αλληλογραφία δημοσιογράφων ή πολιτικών και ενώ έχει ανοίξει η συζήτηση για περισσότερο έλεγχο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η απειλή των τζιχαντιστών.

Εκπρόσωπος της GCHQ (των μυστικών υπηρεσιών) δεν έκανε κανένα σχόλιο για το θέμα, συμπληρώνοντας ότι οι πρακτικές της Υπηρεσίας είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή συνθήκη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024