Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τσοχατζόπουλος: Aρνείται εμπλοκή στο κύκλωμα νονών

Τσοχατζόπουλος: Aρνείται εμπλοκή στο κύκλωμα νονών

Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς απολογούνται σήμερα, Δευτέρα, οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να συντόνιζε τη δράση της μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Αρνείται τις κατηγορίες ο Τσοχατζόπουλος που με μήνυμά του μέσα από τον Κορυδαλλό αποδίδει την εμπλοκή του στην αδυναμία της ανίερης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να «ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή».

Ενώπιον της ανακρίτριας Διαφθοράς απολογούνται σήμερα, Δευτέρα, οι έξι πρώτοι κατηγορούμενοι από τους 15 συλληφθέντες για την υπόθεση της μεγάλης εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να συντόνιζε τη δράση της μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήδη έχει απολογηθεί η πρώτη από την ομάδα των κατηγορουμένων που μετήχθησαν σήμερα, η πρώην σύζυγος του φερόμενου ως ενός εκ των τριών εγκεφάλων της οργάνωσης, Παναγιώτη Βλαστού. Η κατηγορουμένη φέρεται να αρνήθηκε ενώπιον της δικαστικής λειτουργού οποιαδήποτε συμμετοχή της σε παράνομες πράξεις.

Η γυναίκα υποστηρίζει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι «με τον Π. Βλαστό έχουμε χωρίσει εδώ και 4 χρόνια. Δεν έχουμε καμία σχέση. Αρνούμαι οποιαδήποτε εμπλοκή».

Είπε επίσης πως το ποσό των 332.000 ευρώ που βρέθηκαν σπίτι της αφορούν χρήματα που προήλθαν από την πώληση δυο ακινήτων που ανήκαν στον πατέρα του Π. Βλαστού και δεν αποτελούν προϊόντα εγκληματικής δράσης.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας αναμένεται να αποφανθούν για το θέμα της προφυλάκισης ή μη και ποιων εκ των κατηγορουμένων, αφού ολοκληρωθούν οι σημερινές απολογίες.

Αρνείται εμπλοκή ο Τσοχατζόπουλος

Στο μεταξύ, με δήλωσή του ο πρώην υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τη φερόμενη εμπλοκή του σε βομβιστικές επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Σμπώκου, με τον οποίο κρατείται στην ΣΤ’ Πτέρυγα των φυλαγών Κορυδαλλού, υποστηρίζει ότι «δεν με αφορούν όσα ακούγονται».

Αποδίδει, επίσης, ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος για την υπόθεση των παράνομων πληρωμών από εξοπλιστικά προγράμματα, την εμπλοκή του στο αποκαλούμενο «κύκλωμα νονών» σε πολιτικές σκοπιμότητες. Ολόκληρη η δήλωση του πρώην υπουργού, που δεν έχει ακόμη κληθεί σε απολογία από την ανακρίτρια, έχει ως εξής:

«…Όπως στις 6 Μάιου του 2012 η Κυβέρνηση Παπαδήμου προκήρυξε εκλογές και την επομένη ημέρα με συνέλαβε θεαματικά στο σπίτι μου, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες προ των εκλογών η απερχόμενη κυβέρνηση της ‘ανίερης’ συμμαχίας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ευρισκόμενη σε πλήρη αδυναμία να ακυρώσει την ερχόμενη Αλλαγή, αναζητά και πάλι θεαματικές εκλογικές και πολιτικής σκοπιμότητας πρωτοβουλίες της τελευταίας στιγμής, με εμένα στο επίκεντρο, για να ανατρέψει υπέρ της το κλίμα.

» Όσα ακούστηκαν δεν με αφορούν. Τα καταγγέλλω ευθέως ως ανυπόστατα, κατασκευασμένα και ‘λόγια του αέρα’ που εξυπηρετούν εφήμερους πολιτικούς σκοπούς…».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024