Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύκλωμα εκβιαστών: Πού κρύβονται τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Κύκλωμα εκβιαστών: Πού κρύβονται τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου

Λεπτομέρειες για το πώς δρούσε και τι σχεδίαζε το κύκλωμα των εκβιαστών έδωσε στην κατάθεση της η εξαδέλφη του γνωστού βαρυποινίτη. Η γυναίκα που «ξεκλείδωσε» τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης αποκάλυψε πού βρίσκονται τα λύτρα από την απαγωγή Παναγόπουλου, έξι χρόνια μετά την περιπέτεια του εφοπλιστή.

Λεπτομέρειες για το πώς δρούσε και τι σχεδίαζε το κύκλωμα των εκβιαστών έδωσε στην κατάθεση της η εξαδέλφη του γνωστού βαρυποινίτη. Όπως λέει στην απολογία της η «Λίτσα», έπαιρνε «μισθό» από τον εξάδελφό της για τις «δουλειές» που έκανε, δηλαδή τις επαφές με άλλα πρόσωπα, κ.λπ.

Μία από αυτές ήταν να κρατάει φυλαγμένα τα χρήματα που είχε ο βαρυποινίτης, τα οποία είχε θάψει κάτω από τα πλακάκια του σπιτιού της. Ένα ποσό 500.000 ευρώ το πήρε από στενό συγγενή άλλου βαρυποινίτη τον Μάρτιο του 2012 και τέλη του 2012 με Ιανουάριο του 2013 έθαψε επίσης στο ίδιο σημείο μία σακούλα κρεάτων με 1,1 εκατ. ευρώ από κοντινό πρόσωπο του ίδιου βαρυποινίτη.

«Τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου τα φυλάει ένας γέρος εφοπλιστής στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει στην κατάθεσή της και συμπληρώνει ότι ορισμένα τα κατέβασε, όπως της είπε ο ξάδελφός της, ο άλλος βαρυποινίτης.

«Τρία χρόνια διαχειρίστηκα χρήματά του. Από την απαγωγή Παναγόπουλου 2 εκατ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα ήταν περίπου 800.000 ευρώ τα οποία ήταν κυρίως από τοκογλυφίες. Από όλα αυτά όμως τα 110.000 ευρώ ήταν νόμιμα από κληρονομιά του πατέρα του» κατέθεσε.

Το περασμένο καλοκαίρι πάντως ο έγκλειστος εξάδελφός της ετοίμαζε «επενδύσεις», αγοράζοντας ένα πλοίο με τα θαμμένα χρήματα. Ισόποσο μερίδιο θα είχε και ο έτερος βαρυποινίτης. Όπως της είχε εξηγήσει, θα είχαν κέρδος 35 με 70 χιλιάδες ευρώ ο καθένας ανά μήνα. Όταν όμως εκείνη ξέθαψε τα χρήματα το ποσό ήταν λιγότερο κατά 350.000 ευρώ και από εκεί ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι αφού άρχισαν οι απειλές για αυτήν και την οικογένειά της, βρέθηκε εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι της που δεν εξερράγη και τελικά κατέφυγε στην Αστυνομία.

«Ο Βλαστός θέλει να σκοτώσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τη μάνα μου, τον αδελφό μου και το σύζυγό μου. Μετά από αυτό που έκανε σήμερα καταλαβαίνω ότι δεν έχει κανένα ενδοιασμό να σκοτώσει κανέναν άλλο» κατέθεσε τότε.

Στην κατάθεσή της κάνει λόγο για μεταφορές πολλών εκρηκτικών και παράδοση καλάσνικοφ σε άλλα πρόσωπα αλλά και παρασκευή βομβών. Αναφέρθηκαν περιπτώσεις βομβιστικών επιθέσεων σε οικείους του πρώην γενικού διευθυντή Εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου. «Συνολικά έχω πάρει περίπου 70 κιλά εκρηκτικά ζελατοδυναμίτιδα, όχι λιγότερα, πιθανόν περισσότερα. Πυροκροτητές και φυτίλια έχω πάρει πάρα πολλά. Δεν έγραφα σημειώσεις για εκρηκτικά. Φοβόμουν μη με πιάσουν» κατέθεσε.

Γίνεται λόγος επίσης για παρακολούθηση δικαστικού που είχε σχέση με την απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου και για σχέδιο απαγωγής ενός τραπεζικού από το κέντρο της Αθήνας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024