Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μείωση ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις προαναγγέλλει ο Αντ.Σαμαράς

Μείωση ΕΝΦΙΑ και φοροελαφρύνσεις προαναγγέλλει ο Αντ.Σαμαράς

Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ, της τάξεως του 7%, αλλά και μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15%, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στον σαββατιάτικο Τύπο. «Πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα» τονίζει, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαγγελίες-πυροτεχνήματα που θα οδηγήσουν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση.

Νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ, της τάξεως του 7%, προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με άρθρο του στην εφημερίδα «Αγορά».

«Μειώσαμε το ‘χαράτσι’ 15% το 2013 για όλους. Και ακόμα 15% περίπου μεσοσταθμικά για το 2014. Και έτσι όλοι πλήρωσαν λιγότερο το 2013 απ’ ότι το 2012. Και οι περισσότεροι πλήρωσαν λιγότερο το 2014 απ’ ότι την προηγούμενη χρονιά. Τώρα θα δώσουμε πρόσθετη μείωση στον ΕΝΦΙΑ 7% περίπου για το 2015» σημειώνει και δεσμεύεται ότι:

«Στα επόμενα δυο χρόνια θα τον κατεβάσουμε εκεί που είπαμε: στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που βρίσκεται σήμερα. Αλλά θα το κάνουμε σταδιακά για να μην προκαλέσουμε επιστροφή στα ελλείμματα».

Προαναγγέλλει ακόμη μείωση στο φόρο για τα επιχειρηματικά κέρδη σταδιακά στο 15% από 25% που είναι σήμερα. Από τον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε το 2015 θα πέσει ο φόρος 3% την πρώτη χρονιά και από 4% τα επόμενα τρία χρόνια, υπογραμμίζει.

Ο πρωθυπουργός αναφέρεται σε όλες τις μειώσεις φόρων που έχει κάνει η κυβέρνησή του και καταλήγει:

«Τα πάμε σταδιακά, χωρίς να κατρακυλάμε ξανά στα ελλείμματα. Όποιος πάει να τα κάνει απότομα και ισοπεδωτικά και χωρίς να ‘μετρήσει’, θα φέρει ελλείμματα και θα καταλήξει να επιβάλλει υψηλότερους φόρους. Ο μόνος δρόμος για αληθινές φορολογικές μειώσεις είναι με σοβαρότητα και προγραμματισμό σε συνθήκες ανάπτυξης και σταθερότητας. Όλα τα άλλα είναι ‘πυροτεχνήματα’ που οδηγούν σε ελλείμματα, Μνημόνια, ύφεση, και χειρότερη φορολόγηση».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024