Οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας αποκεφάλισαν δημοσίως γυναίκα στη Μέκκα
Το κεφάλι μίας γυναίκας, στη Μέκκα, στη μέση του δρόμου και ενόσω εκείνη ούρλιαζε σπαρακτικά «δεν σκότωσα, δεν σκότωσα», πήραν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εμμονή τους στο βάρβαρο παρελθόν.
Το κεφάλι μίας γυναίκας, στη Μέκκα, στη μέση του δρόμου και ενόσω εκείνη ούρλιαζε σπαρακτικά «δεν σκότωσα, δεν σκότωσα», πήραν οι Αρχές της Σαουδικής Αραβίας, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την εμμονή τους στο βάρβαρο παρελθόν.
Η Λαϊλά Μπιντ Αμπντούλ Μουταλίμπ Μπασίμ, με καταγωγή από τη Μιανμάρ που είχε εγκατασταθεί στη Σαουδική Αραβία, κρίθηκε ένοχη για τον βιασμό και τη δολοφονία της 7χρονης θετής κόρης της και καταδικάστηκε σε θάνατο με αποκεφαλισμό τη Δευτέρα.
Το βίντεο του αποκεφαλισμού της γυναίκας, με πλάνα ανδρών να τη σέρνουν στον δρόμο και αστυνομικούς να την κρατούν στο έδαφος, αναρτήθηκε στο YouTube, αλλά αποσύρθηκε γρήγορα. Οι εικόνες ήταν πολύ σκληρές, καθώς χρειάστηκε δεύτερο και τρίτο χτύπημα με τη λεπίδα για να της πάρει ο δήμιος το κεφάλι.
Υπάρχουν δύο τρόποι αποκεφαλισμού στη Σαουδική Αραβία, επισημαίνει ο Μοχάμεντ αλ Σαΐντι, ακτιβιστής υπέρ των δικαιωμάτων ανθρώπων: με παυσίπονα ή χωρίς. Η Μπασίμπ αποκεφαλίστηκε χωρίς παυσίπονα, υποστηρίζει ο Αλ Σαέντι. «Ηθελαν να την κάνουν να πονέσει».
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δικαιολόγησε την ποινή «λόγω της σοβαρότητας του εγκλήματος».
Μόνο τις δύο πρώτες εβδομάδες του έτους, οι Αρχές της χώρας έχουν προχωρήσει στον αποκεφαλισμό επτά ανθρώπων, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή. Το 2014 αποκεφαλίστηκαν συνολικά 87 άνθρωποι, από 78 το 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το στοίχημα του καλοκαιριού για τις εκπτώσεις και ο στόχος των 7 δισ. ευρώ
- Το δίλημμα του Λανουά και η αγωνία των ΕΠΟ, ΚΕΔ
- Άργος: Η στιγμή των πυροβολισμών κατά του 20χρονου από αστυνομικούς – Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο
- Οι Bone Thugs-N-Harmony απέκτησαν αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ
- ΣΥΡΙΖΑ: Ακυρώθηκε η διαγραφή Πολάκη και η στήριξη στην ΕΛΑΣ – Ραντεβού των «κομμένων» με την πλειοψηφία για το τελικό ξεκαθάρισμα
- Μαρφίν: «Ανορθόδοξη η δίωξη, εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα» – Τι λέει η δικηγόρος των συλληφθέντων
- Θάνατος Β. Νέστορα: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τους συλληφθέντες – Συνεχίζονται οι έρευνες και για άλλα άτομα
- Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με το έργο Ίων του Ευριπίδη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442