Ουρουγουάη: Έκανε ωτοστόπ και ο μόνος που σταμάτησε ήταν ο Πρόεδρος
Ακόμα και τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του στην Ουρουγουάη, ο Πέπε Μουχίκα παραδίδει μαθήματα απλότητας. Μια ζεστή μέρα του Ιανουαρίου (στο νότιο ημισφαίριο είναι καλοκαίρι) ένας εργάτης πήγε με τα πόδια στη δουλειά του. Όμως επειδή δεν είχε ανανεώσει την άδειά του, δεν μπόρεσε να εργαστεί και πήρε το δρόμο της επιστροφής. Λόγω ζέστης, έκανε ωτοστόπ. Πέρασαν δεκάδες αυτοκίνητα μέχρι που σταμάτησε το βαν του... Μουχίκα.
Ακόμα και τις τελευταίες μέρες της προεδρίας του στην Ουρουγουάη, ο Πέπε Μουχίκα παραδίδει μαθήματα απλότητας. Μια ζεστή μέρα του Ιανουαρίου (στο νότιο ημισφαίριο είναι καλοκαίρι) ένας εργάτης πήγε με τα πόδια στη δουλειά του.
Όμως επειδή δεν είχε ανανεώσει την άδειά του, δεν μπόρεσε να εργαστεί και πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Αρχικά, ένας συνάδελφος τον «έβγαλε» μέχρι τον κεντρικό δρόμο, από όπου θα ξεκινούσε το περπάτημα. Λόγω ζέστης, αποφάσισε να κάνει ωτοστόπ.
«Περπάτησα λίγο και με προσπέρασαν 25 με 30 αυτοκίνητα. Κανένας δεν σταμάτησε, πράγμα που καταλαβαίνω, λόγω της ώρας» είπε ο Χεράλντ Ακόστα στην εφημερίδα Observador.
Κάποια στιγμή, συνέχισε, πέρασε ένα φορτηγό με επίσημες πινακίδες, ακολουθούμενο από ένα άλλο. Βγήκε μια κυρία και τον ρώτησε πού πάει. «Τους εξήγησα τι συνέβη και τους είπα ότι πάω στο Χουάν Λακάσε. Μου είπε ότι πήγαιναν στην Αντσορένα και να ανέβω στο όχημα».
Όταν ανέβηκα, συνέχισε ο ίδιος, είπα μέσα ότι αυτή την κυρία κάπου την ξέρω. Τελικά ήταν η Λουσία
(σ.σ. η σύζυγος του προέδρου και γερουσιάστρια), με την σκυλίτσα Μανουέλα και δίπλα τον πρόεδρο Πέπε Μουχίκα.
Ο ίδιος, όταν κατέβηκε, τούς ευχαρίστησε και έβγαλε όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορούσε. Αρκετές ανέβασε και στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook.
O Χοσέ «Πέπε» Μουχίκα, παραδίδει την προεδρία της Ουρουγουάης την 1η Μαρτίου 2015.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκλογές στο Περού: Υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς ο πιθανότερος αντίπαλος της Δεξιάς στον δεύτερο γύρο
- Σταχτοδέλφινο στο Αιγαίο: Η σπάνια εμφάνιση μεταξύ Χίου και Ικαρίας
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 01.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442