
Νοβότνι :«Εξαιρετικά επικίνδυνη» η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη
Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» κίνηση για την ίδια τη χώρα και θα αποτελούσε κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.
Η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «εξαιρετικά επικίνδυνη» κίνηση για την ίδια τη χώρα και θα αποτελούσε κίνδυνο για την υπόλοιπη Ευρώπη, ανέφερε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Έβαλντ Νοβότνι.
«Θα ήταν μια εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για τους Έλληνες και θα ήταν μια επικίνδυνη εξέλιξη για το σύνολο της Ευρώπης, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν είναι μόνο θέμα εξόδου από το ευρώ, πρόκειται για ένα ζήτημα αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν νομίζω ότι θα πρέπει να στείλουν τέτοια μηνύματα» δήλωσε ο Νοβότνι στη δημόσια τηλεόραση της Αυστρίας σχετικά με την πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας Νοβότνι, είχε δηλώσει την περασμένη Δευτέρα ότι μια ελληνική έξοδο, ή «Grexit», από τη ζώνη του ευρώ θα ήταν μια «καταστροφή» για την Ελλάδα και ένα «τεράστιο πρόβλημα» για άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο στη Μεσαρά
- Ο Πέδρο Μαρτίνεθ αναδείχθηκε κορυφαίος προπονητής της σεζόν (pic)
- Πυλώνας της ευρωπαϊκής ασφάλειας να γίνει η πολιτική προστασία, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αττικής
- Με τον Στεφάνου του ΑΚΕΛ συναντήθηκε ο Μητσοτάκης – Συζήτησαν για Κυπριακό και Μέση Ανατολή
- Ανδρουλάκης για 21η Απριλίου: Χρειάζεται νέος αέρας Δημοκρατίας, με μια προοδευτική πολιτική αλλαγή
- Σκάνδαλο με escort στο Μιλάνο: VIP πελάτες, ποδοσφαιριστές και σκιές γύρω από τη νυχτερινή ελίτ

