Συνελήφθη 20χρονος με την κατηγορία πως σχεδίαζε επίθεση στο Καπιτώλιο
Το FBI συνέλαβε έναν 20χρονο από το Οχάιο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με εκρηκτικά και όπλο στο Καπιτώλιο. Ο νεαρός, που είχε επίσης εμφανιστεί ως «συμπαθών» του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους, φέρεται ήδη να είχε αγοράσει ημιαυτόματο όπλο και να είχε ξεκινήσει την προετοιμασία για επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες.
Το FBI συνέλαβε έναν 20χρονο από το Οχάιο ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση με εκρηκτικά και όπλο στο Καπιτώλιο.
Ο νεαρός, ο Κρίστοφερ Κόρνελ από το Σινσινάτι, είχε επίσης εμφανιστεί ως «συμπαθών» του τζιχαντιστικού Ισλαμικού Κράτους.
Φέρεται ήδη να είχε αγοράσει ημιαυτόματο όπλο με 600 φυσίγγια και να είχε ξεκινήσει την προετοιμασία για επίθεση με βόμβες τοποθετημένες σε σωλήνες, σύμφωνα με ένορκη μαρτυρία ενός πληροφοριοδότη του FBI.
Ο Κόρνελ, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ραχέλ Μαχρούς Ουμπαϊντάχ, είχε προβεί σε αναρτήσεις στο Twitter με τις οποίες τασσόταν υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.
Τον περασμένο Νοέμβριο συναντήθηκε με τον πληροφοριοδότη, στον οποίο φέρεται να δήλωσε ότι θεωρεί τα μέλη του Κογκρέσου εχθρούς του.
Περιέγραψε δε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση βομβών σε σωλήνες κοντά στο Καπιτώλιο των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρησιμοποίηση αυτόματων όπλων για να σκοτώσει εργαζόμενους και αξιωματούχους.
Σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας εναντίον του Κόρνελ δεν υπήρξε κίνδυνος για τους πολίτες.
Ο Κόρνελ κατηγορείται από το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Οχάιο για την προσπάθεια δολοφονίας αξιωματούχων της κυβέρνησης των ΗΠΑ, για κατοχή πυροβόλου όπλου, καθώς και για την προώθηση της απόπειρας τέλεσης αξιόποινης πράξης βίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Τραμπ εξαπολύει νέα φραστική επίθεση στη Μελόνι
- Μουντιάλ 2026: Οι ενδεκάδες για Μεξικό και Αγγλία – Στον πάγκο ο Πινέδα
- Επίσημο: Ο Νεϊμάρ αποχωρεί από την εθνική Βραζιλίας (vid)
- Ουκρανία: Νέα μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με drones και πυραύλους στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές της χώρας
- Αλλαγή ώρας έναρξης στο Μεξικό – Αγγλία λόγω… κεραυνών!
- Η Porsche ενδέχεται να περικόψει 4.000 θέσεις εργασίας, πέρα από αυτές που είχαν ήδη ανακοινωθεί
- «Σκάνδαλο στο Μουντιάλ»: Η κόκκινη κάρτα του Μπαλογκάν ακυρώθηκε μετά από τηλεφώνημα του Τραμπ στον Ινφαντίνο
- Γαλλία: Διάρρηξη στο μουσείο Λαλίκ – Εκλεψαν κοσμήματα «μερικών εκατομμυρίων» ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442