Ο Γρίβας Ιωάννης γεννήθηκε το 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1954. Εξελέγη Αρεοπαγίτης το 1979. Επτά χρόνια αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος και την περίοδο από το 1989 έως το 1990 διατέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Μετείχε στη σύνθεση του δικαστηρίου που δίκασε τους επικεφαλής […]

Ο Γρίβας Ιωάννης γεννήθηκε το 1923 στην Κάτω Τιθορέα της Λοκρίδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1954. Εξελέγη Αρεοπαγίτης το 1979. Επτά χρόνια αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος και την περίοδο από το 1989 έως το 1990 διατέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Μετείχε στη σύνθεση του δικαστηρίου που δίκασε τους επικεφαλής της δικτατορίας της 21ης Απριλίου του 1967. Ως πρόεδρος του Αρείου Πάγου ήταν επικεφαλής στο στο ειδικό δικαστήριο που συστήθηκε για την εκδίκαση της υπόθεσης του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού.

Διατέλεσε πρωθυπουργός στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σχηματίστηκε στις 12 Οκτωβρίου του 1989 για να διενεργήσει τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Κατόπιν της εκλογικής αναμέτρησης, παρέδωσε τον πρωθυπουργικό θώκο στον Ξενοφώντα Ζολώτα, ο οποίος και ηγήθηκε της οικουμενικής κυβέρνησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr