Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ζει και θα ζει» δηλώνει για την ανάρπαστη Charlie Hebdo ο Ολάντ

«Ζει και θα ζει» δηλώνει για την ανάρπαστη Charlie Hebdo ο Ολάντ

«Η Charlie Hebdo ζει και θα ζει» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, χαιρετίζοντας την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου των «επιζώντων» της σατιρικής εφημερίδας, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε την 7η Φεβρουαρίου. «Μπορεί να δολοφονούν άνδρες, γυναίκες, δεν θα 'σκοτώσουν' ποτέ τις ιδέες τους, το αντίθετο» υπογράμμισε.

«Η Charlie Hebdo ζει και θα ζει» δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, χαιρετίζοντας την κυκλοφορία του πρώτου φύλλου των «επιζώντων» της σατιρικής εφημερίδας, η συντακτική ομάδα της οποίας αποδεκατίστηκε την 7η Φεβρουαρίου.

«Μπορεί να δολοφονούν άνδρες, γυναίκες, δεν θα ‘σκοτώσουν’ ποτέ τις ιδέες τους, το αντίθετο» υπογράμμισε ο Ολάντ.

Μία εβδομάδα μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της εφημερίδας, οι Γάλλοι έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν τη Charlie Hebdo, που κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο ένα σκίτσο στο οποίο απεικονίζεται ο Μωάμεθ να δακρύζει.

Σε μία πολύ συναισθηματική συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, στην παρουσίαση του τεύχους, ο σκιτσογράφος Ρενάλ Λουζιέ («Luz») που σχεδίασε το σκίτσο που τελικά κατέληξε στο εξώφυλλο, είχε πει χωρίς περιστροφές πως «ναι, είναι ο Μωάμεθ».

«Σχεδίασα και έγραψα Je suis Charlie. Είχα την ιδέα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, δεν ήταν ακόμη για εξώφυλλο. Μετά είχα την ιδέα να σχεδιάσω τον Μωάμεθ, το κοίταξα, και τον είχα σχεδιάσει να δακρύζει και τότε έγραψα από πάνω ‘όλα έχουν συγχωρεθεί’» είπε.

«Και τότε δάκρυσα κι εγώ» είπε ο Luz.

Μετά την αποκάλυψη του εξωφύλλου, οι κυριότερες μουσουλμανικές ενώσεις της Γαλλίας είχαν καλέσει τη μουσουλμανική κοινότητα να «διατηρήσει την ψυχραιμία της» και «να σεβαστεί την ελευθερία της έκφρασης» εν όψει της κυκλοφορίας.

ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024