Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Αλ Κάιντα της Υεμένης διεκδικεί την ευθύνη της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Η Αλ Κάιντα της Υεμένης διεκδικεί την ευθύνη της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο αρχηγός της ισλαμιστικής Αλ Κάιντα της Υεμένης υποστηρίζει πως η βάρβαρη επίθεση στο Charlie Hebdo έγινε μετά από δική της εντολή. «Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν» ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας, Μπεν Αλί αλ Ανασί, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο μία εβδομάδα μετά την επίθεση.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο αρχηγός της ισλαμιστικής Αλ Κάιντα της Υεμένης υποστηρίζει πως η βάρβαρη επίθεση στο Charlie Hebdo έγινε μετά από δική της εντολή.

«Οι ήρωες στρατολογήθηκαν και έδρασαν» ανέφερε ο αρχηγός της ομάδας, Μπεν Αλί αλ Ανασί, σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ισλαμιστικό ιστότοπο μία εβδομάδα μετά την επίθεση. Στο μήνυμά του, ο αλ Ανασί αναφέρει πως η επίθεση έγινε «ως εκδίκηση για τον προφήτη», υπονοώνοντας τα σκίτσα με τον Μωάμεθ.

Ο αρχηγός της Αλ Κάιντα στην Υεμένη αναφέρεται επίσης και στον Κουλιμπαλί (τον ένοπλο στο σούπερμαρκετ, που είχε δηλώσει υποστηρικτής της ISIS), λέγοντας πως «η επιχείρηση» στο Charlie Hebdo «συνέπεσε με την επιχείρηση του μαχητή Αχμυλιμπαλί».

Πριν σκοτωθεί την Παρασκευή από τις σφαίρες της αστυνομίας, ο Σερίφ Κουασί -ένας από τους δύο δράστες- είπε στο γαλλικό κανάλι BFMTV πως τον είχε χρηματοδοτήσει η Αλ Κάιντα της Υεμένης.

«Εγώ, ο Σερίφ Κουασί, στάλθηκα από την Αλ Κάιντα της Υεμένης. Πήγα εκεί και με χρηματοδότησε ο Ανουάρ αλ Αουλάκι» είπε ο 32χρονος, σύμφωνα με το ηχογραφημένο τηλεφώνημα που είχε μεταδοθεί μετά τη λήξη της κατάστασης ομηρίας.

Ο Αλ Αουλάκι, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, σκοτώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης αναφέρει στο πρακτορείο Reuters, ότι ο Σαΐντ Κουασί είχε συναντηθεί με τον Αουλάκι το 2011.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024